foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Klāt pensijas laiks! Ģirts Ķesteris aiziet no štata vietas Dailes teātrī
Ģirts, kas februārī svinēs savu 60. jubileju, Dailes teātrī strādājis kopš 1994. gada.
Slavenības
2023. gada 5. decembris, 13:57

Klāt pensijas laiks! Ģirts Ķesteris aiziet no štata vietas Dailes teātrī

Uldis Landmanis

Jauns.lv

Pēc gandrīz 30 gadu darba Dailes teātrī štata vietu tajā pametis aktieris Ģirts Ķesteris.

"Tā kā Ģirtam Ķesterim šoruden pienāca termiņš, kad viņš var pretendēt uz izdienas pensiju (30 nostrādāti gadi teātrī), tad teātris piedāvāja Ģirtam Ķesterim pāriet ārštatā un nemainīgi turpināt piedalīties esošajās izrādēs un jauniestudējumos. Šāds lēmums gan aktierim, gan teātrim ir izdevīgs," tā portālam Jauns.lv situāciju komentēja Dailes teātra valdes loceklis Juris Žagars.

Ģirts, kas februārī svinēs savu 60. jubileju, Dailes teātrī strādājis kopš 1994. gada. Beidzis Valmieras 3. vidusskolu, Latvijas Valsts konservatorijas Kultūras un mākslas zinātņu fakultāti specialitātē “Teātra un kino aktieris”, Ķesteris no 1989. līdz 1994. gadam strādājis Valmieras Drāmas teātrī. Vairākkārtējais “Spēlmaņu nakts” balvas ieguvējs ir apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Šobrīd Dailes teātra repertuārā vēl ir divas izrādes ar Ķestera dalību – viņš atveido Prāvestu melodrāmā “Brands” un Kurtu Holivudas zvaigznes Džona Malkoviča režisētajā ģimenes sāgā “Leopoldštate”.

"Afterparty" pasākums pēc Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrādes Dailes teātrī

"Afterparty" pasākums pēc Malkoviča iestudējuma "Leopoldštate" pirmizrādes Dailes teātrī

gallery icon

Tāpat Ķesteris ir ražīgs TV seriālu aktieris -  no 2006. gada atveidoja Leonu LTV seriālā "Neprāta cena", bet vēlāk līdz 2017. gadam — dubultlomu (Leonu un Fēliksu) TV seriālā "UgunsGrēks". Spēlējis arī galvenās lomas seriālos "Svešā seja" un “Nemīlētie”.

Aktieris Ģirts Ķesteris dzīvē un lomās

gallery icon