"Radio Skonto" ar vērienu nosvin 30 gadu jubileju

1. decembrī "Radio Skonto" svinēja savu 30 gadu jubileju. Pasākumā par muzikālo atmosfēru rūpējās Laima Vaikule, Prāta Vētra, Intars Busulis, ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 2. decembris, 09:06

FOTO un VIDEO: "Radio Skonto" ar vērienu nosvin savu 30 gadu jubileju

Jauns.lv

Piektdien, 1. decembrī "Radio Skonto" svinēja savu 30 gadu jubileju. Pasākumā par muzikālo atmosfēru rūpējās Laima Vaikule, Prāta Vētra, Intars Busulis, Dons un daudzi citi mākslinieki. Tika izlozēts arī atslēgas vārdu spēles "Mans mīļākais radio ir Radio Skonto" uzvarētājs.

Pasākumu apmeklēja radio personības, politiķi un citi sabiedrībā zināmi ļaudis, bet par muzikālo pavadījumu un klausītāju labsajūtu rūpējās Latvijā populāri mūziķi.

Jubilejas svinību laikā notika arī atslēgas vārdu spēles "Mans mīļākais radio ir Radio Skonto" fināls, kur no visiem finālistiem tika izlozēts veiksminieks, kurš savā īpašumā ieguva jauno Hyundai i20 no "Skandi Motors". Auto savā rīcībā ieguva Mareks Freibergs.

Radio Skonto 1993. gada vidū sāka veidot Arvīds Mūrnieks un Ivo Baumanis. Šīs radiostacijas mērķis bija būt kā alternatīvai Latvijas Radio 1. programmai. Radio Rīgā sāka raidīt 1993. gada 15. decembra rītā un studija atradās Dailes teātrī.

1996. gadā sadarbībā ar ASV koncernu Metromedia "Radio Skonto" mainīja savu programmu par labu populārai mūzikai, kam pa vidu skanēja īsi ziņu izlaidumi. Balstoties uz starptautisku pieredzi, programmu sāka sastādīt tikai no populārākajām melodijām. Pašlaik Radio Skonto ir viena studija, kas atrodas Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 100.