Latgaliešu seriāla “Fati” otrās sezonas prezentācija

Pie skatītājiem nonākusi pirmā seriāla latgaliešu valodā “Fati” otrā sezona, un šoreiz to varēs skatīties uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā ...

gallery icon
Kino
2023. gada 21. novembris, 10:49

FOTO: pie skatītājiem nonāk pirmā latgaliešu seriāla “Fati” otrā sezona

Jauns.lv

Pie skatītājiem nonākusi pirmā seriāla latgaliešu valodā “Fati” otrā sezona, un šoreiz to varēs skatīties uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā filmas versijā. Kinoteātros to izrādīs, sākot no 23. novembra.

“Fati 2” galvenie varoņi ir skolotāji Pīters un Vitaļs, kuri vasaras atvaļinājumā nolemj doties uz laukiem pie radiem Bozovā, nelielā Latgales ciemā pašā pierobežā. Viņu plānos ir nopelnīt papildu naudu, strādājot mežā. Puiši tiek izmitināti ciemā pazīstamā, bet jau mirušā bitenieka Modesta mājā. Baudīt vasaras atvaļinājumu ierodas arī Pītera sieva Anna. Trijotni ierauj nesaprotamu un mistisku notikumu virpulī, kas ne pa jokam satricina vietējo iedzīvotāju ikdienu.

“Seriāla “Fati” pirmo sezonu skatītāji ļoti novērtēja, un sapratām, ka ir jāturpina. Šoreiz ambīcijas bija lielākas – dot iespēju skatītājiem mūsu veikumu redzēt uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā. Šī ir tikai trešā kino lente latgaliešu valodā, kuru skatāma uz lielā ekrāna, un man ir patiess gods, ka mūsu veikums piebiedrosies līdzās tādām mākslas filmām kā “Cilvēka bērns” un “Piļsāta pi upis”. Intrigai varu atklāt, ka sagaidāma cilvēka nolaupīšana, nepatiesa apsūdzība, publiska kaunināšana, pagātnes aizvainojumi, un tam visam būs negaidīts atrisinājums. Lai gan notikumi brīžiem ir patiesi dramatiski, tajos humora netrūkst,” atklāj viens no seriāla idejas autoriem un filmas producents Arnis Slobožaņins.

Radošo komandu veido galveno lomu aktieri Māris Korsiets, Kristīne Veinšteina, Ritvars Gailums un Jānis Kronis, režisors un scenārija autors Edvards Mikāls, scenārija autors Valentīns Lukaševičs, operators Raivo Freimanis. Seriāla producenti ir Latgolys Producentu Grupa, SIA “Tet”, Latvijas Televīzija un Pīters Ragaušs.

“Fati 2” filmas versija skatītājiem būs pieejams no 23. novembra, to varēs noskatīties Rīgas kinoteātros Forum Cinemas, Cinamon Alfa, Apollo Kino, Liepājas kinoteātrī Kino Cinamon Balle, Latgales vēstniecībā GORS Rēzeknē, kā arī citviet Latvijā. Pēc tam seriāls būs skatāms Tet straumēšanas servisā.