Pirmizrāžu cikla “Dāmām priekšroka” 10 gadu jubilejas svinības

Kinoteātris "Forum Cinemas", kas šogad svin 20 gadu jubileju, 1. novembrī svinīgi atzīmēja pirmizrāžu cikla “Dāmām priekšroka” 10. gadadienu.

gallery icon
Kino
2023. gada 8. novembris, 12:26

"Forum Cinemas" svin 10 gadus pirmizrāžu ciklam “Dāmām priekšroka”. FOTO

Jauns.lv

Kinoteātris Forum Cinemas, kas šogad svin 20 gadu jubileju, 1. novembrī svinīgi atzīmēja pirmizrāžu cikla “Dāmām priekšroka” 10. gadadienu. Svētku seanss bija teju izpārdots un pulcēja vairākus simtus skatītāju.

Forum Cinemas 1. novembrī greznā pasākumā pulcēja simtiem viesu uz 10 gadu svētku seansu pasākumu ciklam “Dāmām priekšroka” – pirmizrāžu formātam, kas tendēts uz sievišķīgāko auditoriju. Gadu gaitā tas ir kļuvis par gaidītu notikumu kino cienītājiem. Vairāk nekā 400 vietu ietilpīgā zāle bija teju izpārdota. Pasākuma laikā ar svinīgu uzrunu apmeklētājus un pasākuma idejas autorus sveica viena no tā aizsācējām Ilze Roķe. Seansa turpinājumā bija iespējams vērot 2013. gada filmu “Ir laiks”, kas bija pirmā kinolente, kurai tika veidots “Dāmām priekšroka” pasākums.

“Dāmām priekšroka” ir īpašs pasākuma formāts, kurā iespējams noskatīties jaunākās filmas, pirms to oficiālās pirmizrādes Latvijā. Pasākumiem raksturīga svinīga atmosfēra un dažādas aktivitātes pirms filmas, to skaitā tematiski priekšnesumi un balvu izspēle konkursos. Pirmo reizi “Dāmām priekšroka” tika rīkota 2013. gada 8. novembrī kinoteātra 10. jubilejai par godu.

Pasākuma “Dāmām priekšroka” 10 gadu svētku seanss tika atzīmēts kinoteātra Forum Cinemas 20 gadu jubilejas mēneša ietvaros. 20. gadadienai par godu novembrī visa mēneša garumā gaidāmi dažādi pasākumi – tai skaitā svētku loterija, dzimšanas dienas kino festivāls 10. novembrī, jauna pirmizrāžu formāta “Kinorīnas” aizsākums un arī nākamā “Dāmām priekšroka” pirmizrāde 28. novembrī režisora Dž.Dž. Džilindžera filmai “Ekstāze”, kas veidota pēc Karīnas Račko romāna motīviem. Tā būs pirmā iespēja vērot šo filmu uz lielajiem ekrāniem. Plašāka informācija par visiem Forum Cinemas 20. gadadienas pasākumiem: forumcinemas.lv/fc20