Intara Busuļa albuma un filmas prezentācija

Notikusi Intara Busuļa albuma "Spēlē savā burvju flautā" un filmas "Mans tētis – Intars Busulis" prezentācija.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 1. novembris, 06:54

Intaram Busulim acīs asaras. Saraudina arī citus

Jauns.lv

Pagājušajā trešdienā dziedātājs Intars Busulis (45) bija parūpējies, lai viesi no Rīgas kinoteātra "Splendid Palace" dotos mājās pusnaktī un noraudājušies. Viņa vadībā gan tika ieskandināts jaunais albums, gan izrādīta dokumentālā filma "Mans tētis Intars Busulis".

Lai arī Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" kāpšana uz skatuves vienmēr ir svētki – un šoreiz tie notika par godu jaunajam albumam "Spēlē savā burvju flautā" –, kinoteātrī sanākušajiem pasākuma viesiem galvenais saldais ēdiens un lielākā intriga bija filma, kāda pirmo reizi uzņemta par Latvijā populāro mākslinieku un uz kuru daudzviet Latvijā jau izpirktas biļetes. Pirmizrādē pulcējās draugi, kolēģi un plašā Busuļu dzimta, pat stāvot garā rindā, lai teju ik pēc dziesmas dziedātāju sveiktu ar ziediem un dāvanām.

Pieteikumā pausts, ka filmas režisori ir ne tikai Edgars un Anna Lūsiņi, bet arī Intara četri bērni: Lenijs, Emilija, Amelija un Jānis. Šī ir pirmā reize, kad Busulis, savu bērnu izvaicāts, ļauj pavisam atklāti ieskatīties savā un savas ģimenes dzīvē, pat atbildot uz jautājumiem, kurus nekad ar bērniem nav pārrunājis. “Man dažkārt tiešām nebija viegli atbildēt uz jautājumiem par manu biežo prombūtni, par attiecībām ar savu mīļoto sievu Ingu, par saviem sapņiem. Tik ļoti atklātas intervijas man nekad dzīvē nav bijušas,” atzīst Intars. Filma tapusi, pateicoties paša Intara un sponsoru ieguldījumam.

foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
Busuļu ģimene: Lenijs, Jānis, Amelija, Inga, Intars un Emilija.

Aizkustināti bija ne tikai skatītāji, bet arī Busuļu pāris – Intars un Inga, kas filmu bija jau iepriekš redzējuši. Filmu skatītāji uzņēma ar ilgām stāvovācijām, kamēr Busuļi slaucīja asaras un saņēma apkārtējo pateicību par atklātību, sirsnību un rādīto paraugu citām ģimenēm. “Vecāku sirdīm šis ir totāls šņukstamais gabals. Redzēju asaru sava blakussēdētāja acī jau filmas otrajā minūtē,” Busuļa "Instagram" “storijā” ierakstu atstāja TV personība Rūta Dvinska, ar blakussēdētāju domājot savu vīru – sporta apskatnieku Kasparu Dvinski. “Ejiet, skatieties, mīliet un radiet bērnus!” viņa piebilda. No citu skatītāju puses skanēja arī: “labākais kino pēdējā laikā”, “no smieklu lēkmēm līdz smeldzīgām asarām”, “ļoti laba pēcgarša, milzum daudz secinājumu par cilvēku, par dzīvi, par vērtībām”.