Trakā pasaule

VIDEO: lācis nozog vistu no ledusskapja

Jauns.lv

Kādu ASV Konektikutas štata mājas saimnieci pārsteidzis lācis, kurš izrevidējis viņu ledusskapi un aizstiepis saldētu vistu.

VIDEO: lācis nozog vistu no ledusskapja...

Lāča apciemojums tika fiksēts mājas novērošanas kamerās Barhamstedas pilsētā. Vispirms pekainis saimnieku prombūtnē pastaigājies pa māju, pēc tam virtuvē droši atvēris saldētavu un parakņājies izvilka laupījumu, pēc tam pa logu devies prom.

Mājas saimniece Helēna Hulisa par ielaušanos uzzināja, mobilajā telefonā saņemot drošības sistēmas ziņojumu. “Neko nesalauza. Tikai ielīda maisā ar suņu barību un izsvaidīja pa visu māju. Un atstāja kaudzi vilnas!” tā par notikušo izteicās saimniece.

Konektikutas varas iestādes brīdina, ka melnajiem lāčiem ir ļoti laba oža, dzirde. “Melnais lācis ir gudrs dzīvnieks ar asu ožu un dzirdi. Tas var sajust visvājāko ēdiena aromātu, un tādējādi lācis var apciemot apmetnes un tuvējās mājas,” teikts Konektikutas Enerģijas un vides aizsardzības departamenta mājas lapā.

Amerikas melnais lācis jeb baribals (Ursus americanus) ir Ziemeļamerikā visbiežāk izplatītais lāču veids. Pieaudzis tēviņš sasniedz līdz 2 metru garumu un 360 kilogramu svaru. Atšķirībā no grizli lāčiem baribali reti uzbrūk cilvēkiem, un ASV teritorijā letāli uzbrukumi notiek vidēji ne biežāk kā reizi gadā.

Visvairāk savā uzturā Amerikas melnais lācis patērē dažādus augus, riekstus, ogas un augļus. Tas labprāt ēd arī maitu un kukaiņus, īpaši kukaiņu kāpurus: skudras, bites, lapsenes un termītus. Lācis mēdz izpostīt bišu stropus, lai tiktu pie medus un bišu kāpuriem. Upēs un ezeros tas medī lašus un foreles, kā arī vēžus un citus ūdeņu dzīvniekus. Kopumā var teikt, ka melnais lācis ēdīs visu, ko var atrast. Siltākos reģionos tas neatteiksies arī no Amerikas aligatoru olām. Atrodoties cilvēku apdzīvoto vietu tuvumā, lācis barojas izgāztuvēs, kā arī nekautrējas apmeklēt privāto māju pagalmus un paēst tieši no atkritumu urnas.

Tēmas