Mūzika
2023. gada 6. oktobris, 09:23

Video: grupa "The Sound Poets" savu pirmo albumu no jauna izdod vinila platē

Jauns.lv

13. un 14. oktobrī mūzikas namā "Daile" un kultūras namā "Wiktorija" notiks grupas "The Sound Poets" albuma "Tavs stāsts" desmitgades koncerti. Šis albums mūziķiem nesa strauju atzinību gan klausītāju, gan profesionāļu vidū, un tajā iekļautās dziesmas aizvien ir populāras, tāpēc "Tavs stāsts" no jauna izdots vinila platē.

Grupas solists Jānis Aišpurs komentē: "Šis albums tapa radošajās nometnēs. Mēs kā grupas biedri bijām vēl salīdzinoši jauni. Tikai pāris mēnešus kopā, un jau sākām kaut ko runāt par dzīvi, rakstīt kopīgu mūziku. Desmit gadi, ja tā paskatās – kas tik nav piedzīvots! Dzimuši bērni, izauguši, esam precējušies, šķīrušies, mainījušās pasaulē politiskās iekārtas. Gribas domāt, ka grupas dzīvē tas ir daudz, bet tas ir tikai viens pieturas punkts, un mēs maucam tālāk."

foto: Ekrānuzņēmums

Pievienojoties grupai "The Sound Poets", čelliste Undīne Balode nebija domājusi, ka šis projekts izvērtīsies tik veiksmīgs. Viņa atceras: "Es tolaik biju ļoti aizņemta citos muzikālos projektos un ģimenes dzīvē, un galīgi nelikās, ka šis būs kaut kas paliekošs un ka tas jebkad spēs ieņemt tik milzīgu lomu. Jo, ja tā atskatās, tad Poeti ir bijusi visstabilākā lieta manā dzīvē."

foto: Ekrānuzņēmums

Jau novembrī albuma "Tavs stāsts" jubilejas koncertiem sekos nesenākā ieraksta "Pie vienas uguns" astoņu akustisko koncertu sērija dažādās Latvijas pilsētās – Ogrē, Cēsīs, Talsos un citviet.

foto: Ekrānuzņēmums

Skaties pievienoto video un uzzini, kas mūziķu ieskatā veicinājis "The Sound Poets" straujo karjeras attīstību un kādi panākumi grupai bijuši negaidīts pārsteigums.

foto: Ekrānuzņēmums
foto: Ekrānuzņēmums