Trakā pasaule
2023. gada 20. septembris, 13:41

"Neviens netic, ka tā var būt!" Baltkrievijā dzīvo neparasts kaķītis

Jauns.lv

“Kādēļ nokrāsoji kaķīti? Tieši šo jautājumu man uzdod visi, kas viņu pirmo reizi ieraudzījuši. Taču veterināri ir apliecinājuši, ka tā ir viņa dabīgā krāsa. Tiesa, kāds ir šīs krāsas cēlonis, viņi nepaskaidroja. Viņi saka, ka kaķis ir pilnīgi vesels un nekādu noviržu nav,” stāsta Baltkrievijas pilsētas Grodņas iedzīvotājs Sergejs, kurš nesen kļuvis par saimnieku neparastam kaķim.

Par šo brīnumu viņš uzzinājis nejauši, esot dzirdējis, ka kādā Grodņas rajona ciemā rudai kaķenei piedzimuši savādi kaķēni — balts, melns un … zaļš, vēsta Baltkrievijas izdevums “newgrodno.by”.

Ja neņem vērā savādo krāsu, kaķēns ir tāds pats kā citi resgaļi: laba apetīte, mīl rotaļāties, zinātkārs bez gala. “Un viņš ir ļoti mīļš un maigs. Viņam patīk, kad viņu glauda, sāk skaļi murrāt. Reizēm brīnos, kā tāds mazulītis var izdvest tādas skaņas,” stāsta Sergejs.

Tā kā viņu vienu mājās neatstāj, zaļais kaķis ir iemīļots arī Sergeja darbavietā, tiesa, neviens nezina, kā viņu saukt. Pagaidām šim kaķim vārda nav. “Mēs uzskatām, ka tik unikālam kaķim ir jābūt izteiksmīgam vārdam. Paši pagaidām vēl neesam izdomājuši. Ceram, ka mums palīdzēs.” Tādēļ Sergeja kompānija “InKomServis”, kurā viņš ir direktors, izsludinājusi konkursu, kaķēna vārda variantus var nosūtīt uz uzņēmuma “Instagram” kontu. Uzvarētājam sola 50 Baltkrievijas rubļu (18,48 eiro) sertifikātu, kā arī iespēju nofotografēties ar šo brīnumu.

Tiesa, ne visi piekrīt, ka tā patiešām ir kaķa īstā krāsa. Dzīvnieku ķirurģijas centra ķirurgs Sergejs Aceckis baltkrievu portālam “Onliner” izteicies, ka “protams, pēc fotogrāfijām ir grūti viennozīmīgi spriest, taču dabā tādu kaķu nav, ar viņu simtprocentīgi kaut kas nav kārtībā. Ļoti iespējams, ka viņu nokrāsoja un izlaida ārā. Pilnībā spalva nav nomainījusies, un vēl palikusi zaļā krāsa.” Viņaprāt, tikai pēc tam, kad kaķis paaugsies un pilnībā nomainīs spalvu, varēs droši pateikt, vai tas ir kaut kāds dabas unikums.