Kino
2023. gada 19. septembris, 14:31

"Openheimers" kļuvis par ienesīgāko biogrāfisko filmu — situācijā, kad kodolkara draudi atkal kļuvuši reāli

Jauns.lv/LETA

Britu un amerikāņu režisora Kristofera Nolana filma "Oppenheimer" ("Openheimers") kļuvusi pelnošāko biogrāfisko kinolenti, apsteidzot līdzšinējo rekordisti "Bohemian Rhapsody" ("Bohēmista rapsodija"), liecina jaunākās aplēses.

Kinoteātros visā pasaulē filma par "atombumbas tēvu" Robertu Openheimeru nopelnījusi 912,7 miljonus dolāru (856 miljoni eiro), savukārt "Bohēmista rapsodija" par britu rokgrupas "Queen" solistu Frediju Merkūriju - 910,8 miljonus dolāru (854,2 miljoni eiro).

Balstīta uz 2005. gada Kaja Bērda un Mārtina Dž. Šērvina biogrāfiju "American Prometheus", filma stāsta par fiziķa Roberta Openheimera (1904-1967) dzīvi, kuram bija izšķiroša nozīme pirmo kodolieroču izstrādē Manhetenas projekta ietvaros, tādējādi uzsākot kodollaikmetu. Galveno lomu filmā atveido Kilians Mērfijs, Emilija Blanta atveido Openheimera sievu Kitiju, Mets Deimons ģenerāli Lesliju Grovu un Roberts Daunijs jaunākais ASV atomenerģijas komisijas vecāko locekli Lūisu Štrausu. Citas lomas atveido Florensa Pjū, Džošs Hārtnets, Keisijs Afleks, Rāmī Māleks, Toms Konti un Kenets Brana.

"Openheimers", kas uz ekrāniem iznāca jūlijā, jau pārspējis vairākus kases rekordus. Nesen tā kļuvusi par ienesīgāko Otrā pasaules kara tematikas filmu, kā arī trešo ienesīgāko šā gada kinolenti aiz "Barbie" ("Bārbija") un "The Super Mario Bros." ("Super Mario brāļi").

Tā kļuvusi arī par režisora Nolana trešo ienesīgāko filmu aiz diviem Betmena franšīzes kinodarbiem "The Dark Knight" ("Tumšais bruņinieks") un "The Dark Knight Rises" ("Tumšais bruņinieks atgriežas").

Filmas "Barbie" pirmizrāde "Forum Cinemas"

2023. gada 20. jūlijā kinoteātrī "Forum Cinemas" norisinājās jaunās filmas "Barbie" pirmizrāde.

gallery icon

Filmas "Barbie" pirmizrāde "Apollo Kino Akropole Rīga"

2023. gada 20. jūlijā kinoteātrī "Apollo Kino Akropole Rīga" norisinājās jaunās filmas "Barbie" pirmizrāde.

gallery icon

Bārbiju "trakums" pasaulē. 2023

Filma "Barbie" un ir kļuvusi par popkultūras sensāciju. Daudzviet pasaulē pirmizrādi piedzīvojusi daudzu gaidītā filma “Barbie”, un, kā jau tas ...

gallery icon