Trakā pasaule
2023. gada 28. augusts, 18:28

VIDEO: govs un karaliskā kobra — neparastā draudzība

Jauns.lv

Indijas Mežu dienesta darbinieks Susanta Nanda publicējis video, kurā redzams, kā govs mierīgi izturas pret ārkārtīgi indīgo karalisko kobru un pat nolaiza viņai galvu. Rāpulis, šķiet, neiebilst pret šādiem draudzības apliecinājumiem.

Karaliskā kobra (Ophiophagus hannah) ir lielākā un viena no indīgākajām kobru dzimtas (Elapidae) čūskām, tā biezos tropu un subtropu mežos augstkalnēs, priekšroku dodot reģioniem ar ezeriem un upītēm. Vidēji izaugot līdz 3-4 metru garumam, tā var sasniegt nepilnu 6 metru garumu.

Par spīti savai baisajai reputācijai, karaliskā kobra parasti nav agresīva, tā pie iespējas cenšas izvairīties no cilvēkiem. Tomēr izprovocēta un jo īpaši tad, kad aizstāv ligzdu ar olām, karaliskā kobra var kļūt ārkārtīgi bīstama, uzbrūkot ikvienam traucētājam, pat tik lielam kā zilonis.

Kaut gan vietējā prese vēstī, ka Indijā no čūsku kodieniem gadā mirst vairāk nekā 64 tūkstoši cilvēku, karaliskās kobras izraisīto nāves gadījumu skaits ir ļoti niecīgs.

Tā kā karaliskā kobra — Indijas nacionālais rāpulis — ir apdraudēta suga, to ir aizliegts nogalināt. Vainīgajiem draud līdz pat sešu gadu cietumsods.
 

Tēmas