foto: Shutterstock
Slavenā "Super Mario" balss īpašnieks Martinē dodas pensijā
Čārlzs Martinē.
Slavenības
2023. gada 23. augusts, 07:05

Slavenā "Super Mario" balss īpašnieks Martinē dodas pensijā

Jauns.lv

2019. gadā Čārlzs Martinē ieguva Ginesa pasaules rekordu par visvairāk videospēļu balss atveidojumiem viena tēla lomā.

Čārlzs Martinē, oriģinālās Super Mario balss īpašnieks Nintendo spēlēs kopš 90. gadiem, nolēmis doties pensijā.

Nintendo of America apstiprināja, ka Martinē tagad pildīs "Mario vēstnieka" lomu, ceļojot pa pasauli, lai popularizētu iemīļoto santehniķi, sniedzot autogrāfus un izpildot Nintendo varoņu balsis.

"Mums ir bijusi privilēģija sadarboties ar Čārlzu, palīdzot atdzīvināt Mario tik daudzus gadus, un mēs vēlamies viņam pateikties un godināt," teikts Nintendo paziņojumā. "Viņš turpinās ceļot pa pasauli, daloties ar Mario prieku un mijiedarbojoties ar jums visiem!".

Viņš ir ne tikai oriģinālais iemīļotā itāļu santehniķa balss atveidotājs, bet arī Luidži, Wario un Waluigi balss īpašnieks videospēlēs. 

2019. gadā viņš ieguva Ginesa pasaules rekordu par visvairāk video spēļu balsīm, kurās atveidots viens un tas pats varonis.

Pirms diviem gadiem Kanādas spēļu un komiksu izstādē notikušajā jautājumu un atbilžu sesijā, atbildot uz kāda fana jautājumu, Martinē sacīja: "Es gribu runāt Mario balsī, līdz es nomiršu", raksta spēļu blogs The Game Crater. Taču viņš piebilda, ka "ja kādu dienu man šķitīs, ka es vairs nespēju to darīt, es teikšu Nintendo, lai meklē kādu citu".

Nintendo nesniedza informāciju par to, kāpēc Martinē atkāpjas no amata vai kas viņu aizstās. Nākamā sērijas spēle "Super Mario Bros. Wonder" iznāks oktobrī.