Rīgas apkaimju svētki Juglā

Sestdien, 12. augustā, Juglas iedzīvotāji svinēsja apkaimes svētkus, kas notika Velnezera apkārtnē. Svētku ietvaros norisināsies sportiskas aktivitātes, radošas darbnīcas, koncerti, ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 14. augusts, 11:09

FOTO: cilvēki līksmo Juglas apkaimes svētkos

Jauns.lv

Sestdien, 12. augustā, Juglas iedzīvotāji svinēja apkaimes svētkus, kas notika Velnezera apkārtnē. Svētku ietvaros norisināsies sportiskas aktivitātes, radošas darbnīcas, koncerti, izrādes, spēles un rotaļas.

Svētku pirmā daļa "Jūti Juglu austrumos!" bija veltīta jaunākajiem svētku apmeklētājiem un viņu vecākiem. Svētkus atklāja pasākuma vadītājs Kozmens, kam sekos bērnu vokālā ansambļa "Dzeguzīte" priekšnesums. Vēlāk  bērnus priecēja lielo ziepju burbuļu atrakcija "Mārtiņa Burbuļi", bet tas notika notiks muzikāla leļļu izrāde bērniem "Pasaku sargi".

Dienas vidū norisinājās radošās darbnīcas un meistarklases, kā arī Rīgas DJ skolas priekšnesumi. Interesenti tika aicināti piedalīties SUP meistarklasē, bet azartiskākie svētku dalībnieki savus spēkus pārbaudīt aicināti individuālajās skriešanas sacensībās "Apskrien Velnezeru".

Otrā daļa "Jūti Juglu dienvidos!" godināja latvisko tradīciju dejās un dziesmās - uzstājās Juglas Mūzikas skolas koklētāju ansamblis "Zeltskariņi”, Rīgas danču klubs, jā arī folkloras kopa "Grodi". Tāpat notika Latvju zīmju darbnīcas un meistarklases radošās apvienības "Sapnīca" vadībā.

Svētku trešā daļa "Jūti Juglu ziemeļos!" vadmotīvs bija drosme un šī dienas daļa bija veltīta jauniešiem - svētkus ierībināja "Drum line" - Andžeja Grauda bungu skolas dalībnieki ar muzikālu priekšnesumu, kam sekos Rīgas DJ skolas priekšnesumi. Ar koncertprogrammu uzstājās mūziķe Patrisha.

Svētku ceturtā daļa - "Jūti Juglu rietumos!" bija iespēja par prieku laisties neprātīgās dejās un svinēt dzīvi. Vakara muzikālo programmu atklāja grupa "Very Cool People", Paula Saija un Evilena Protektore. Deju ritmiem ļauties aicināja Dj Andee un Ivo&Positivo.