Atklāts desmitais jubilejas festivāls "Sansusī"

Jubilejas festivāls "Sansusī" sākās ar desmit kūciņām un vienu svecīti, kuru kopā ar apmeklētājiem uz Jaunās meža skatuves, katram iedomājoties ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 12. augusts, 17:06

Foto: ar desmit tortēm, ievēlēšanos un mūziķu kautiņu sācies "Sansusī" jubilejas festivāls

Jauns.lv

Jubilejas festivāls "Sansusī" sākās ar desmit kūciņām un vienu svecīti, kuru kopā ar apmeklētājiem uz Jaunās meža skatuves, katram iedomājoties savu vēlēšanos, nopūta "Sansusī" aizsācēji ­– Armands un Arnita, portālam Jauns.lv pavēstīja rīkotāji.

Atklāšanas notikums bija Simonas Prinskas performance "There she goes my beautiful world", kurā piedalījās mūziķi Marija un Toms Valmieri, un skaņas mākslinieks Arvis Kantiševs.

Kupolā īsļaužus un garļaužus priecēja nepieradinātas dziesmas ar dzejnieka, dabas pētnieka Jāņa Baltvilka vārdiem programmā "Baltzīļvilka dzejikas un mūzoļi", ko izpildīja lakstīgaliete Marlēna Keine, dzejikants Juris Jope, flautpūtis Andis Klučnieks un klaviernesis Mārtiņš Zilberts.

Pēc tam sekoja vakara pārgājiens uz skatuvi graudu kaltē. Tur izskanēja lietuviešu komponista Alberta Navicka opera "Alfa", kurā tika aktualizēta mūsdienu sociālā un kulturālā problemātika.

Bāros notika "Sansusī" mūziķu kautiņu turnīra pēdējā izslēgšanas kārta, kurā spraigā un skanīgā cīņā uzvarēja čelliste Guna Šnē un fagotists Edgars Karpenskis-Allažs.

Pēcāk ritmiski un iespaidīgi sevi pieteica Latvijas un Zviedru mākslinieku komandas veidota dubultā 20 min diskotēka ar avatāriem, kuri aicināja uz  dejām, hepeningiem un performancēm.

Laika apstākļi lutina, vēderi priecīgi,  bērni un suņi miermīlīgi.