foto: ekrānuzņēmums no video
Skaistajai princesei no "Bezgalīgā stāsta" jau 51. Kā viņa izskatās tagad?
Tamija Stronaha filmā "Bezgalīgais stāsts".
Trakā pasaule
2023. gada 4. augusts, 21:25

Skaistajai princesei no "Bezgalīgā stāsta" jau 51. Kā viņa izskatās tagad?

Jauns.lv

Tamijai Stronahai, kurā iemīlējās gandrīz visi zēni, kas noskatījās 1984. gadā iznākušo pasaku "Bezgalīgais stāsts", 31. jūlijā apritēja 51 gads. Kāpēc viņa pārstāja filmēties?

Tamijai Stronahai ir tikai viena spilgta loma, bet pateicoties tai, viņa uz visiem laikiem tika ierakstīta kinematogrāfijas vēsturē. Jaunībā viņa atveidoja princesi Maikla Endesa grāmatas "Bezgalīgais stāsts" ekranizācijā (1984). Fantāzijas valsts lielacainā valdniece viņas izpildījumā var iet bojā, ja viņu neglābs zēns no realitātes - ar ko viņš, protams, tiek galā.

Pēc Volfganga Petersena filmas apdullinošajiem panākumiem meitenes māte Ruta noraidīja studijas "Warner Bros." piedāvājumu par filmēšanos kinopasakas turpinājumā. Viņa pārdzīvoja, ka nepietiks spēka palīdzēt meitai ar popularitāti un bērna zvaigznes dzīves grūtībām.

Ģimenei burtiski uzbruka meitenes fani: pieauguši vīrieši 11 gadus vecajai aktrisei dāvināja saderināšanās gredzenus, bet no producentiem tika saņemti piedāvājumi par filmēšanos erotiskās ainiņās.

Diemžēl šāda uzmanība tikai nobiedēja vecākus un pašu jauno aktrisi un vairāk viņa praktiski nefilmējās. Tikai 2018. gadā viņas filmogrāfijā parādījās vēl viena filma, un vēl viena ir izveides stadijā.

Tomēr savu dzīvi Tamija tik un tā saistīja ar daiļradi - viņa kļuva par profesionālu dejotāju, pasniedz dejas un jogu Ņujorkā un visā pasaulē uzstājās ar sava kolektīva "Tami Stronach Dance" priekšnesumiem.

Tāpat Stronaha labprāt bauda savas bērnības popularitātes augļus - viņa piedalās dažādos ar filmu saistītos pasākumos un izdala autogrāfus.