foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Laima Vaikule uz visiem laikiem atteikusies no Krievijas: "Viņi ir idioti"
Laima Vaikule.
Slavenības
2023. gada 2. augusts, 23:02

Laima Vaikule uz visiem laikiem atteikusies no Krievijas: "Viņi ir idioti"

Jauns.lv

Pazīstamā dziedātāja Laima Vaikule, kura nosoda karu un atbalsta Ukrainu, uz visiem laikiem atteikusies no Krievijas. Viņa norādīja, ka cilvēki, kas tic Putinam, ir pārvērtušies par "zombijiem". Savukārt tos, kurus neinteresē politika, dziedātāja nodēvējusi par "idiotiem".

"Man viens cilvēks teica, kad es viņam teicu: "Ai, es esmu padomju laika bērns, es politikā neko nesaprotu, nekad neesmu piedalījusies nekur." Viņš teica: "Zini, no kurienes nāk vārds "idiots"? No Grieķijas. Tur sauca tā cilvēkus, kuri neinteresējās par politiku." Tāpēc es saku - es biju pilnīgs idiots. Ziniet, ka visi, kas neinteresējas par politiku, viņi ir idioti," intervijā "Current Time" norādīja Vaikule.

Tāpat dziedātāja izteikusies par savu attieksmi pret Krievijas iedzīvotājiem. Pēc Vaikules teiktā, ar tiem, kas joprojām klausās Kremļa propagandu un tic Putinam, nav pat par ko runāt.

"Viņi taču ir kā zombiji! Skatās uz Putinu un klausās, ko viņš saka - ja viņi neuzbruktu, tad uzbruktu Ukraina. Kā tādas muļķības var klausīties un ticēt šīm muļķībām?" sašutusi bija skatuves māksliniece.

Bez tam Vaikule skaidri paziņoja, ka nekad nebrauks uz Krieviju. Sev viņa jau izlēmusi, ka nevēlas parādīties agresorvalsts teritorijā, kamēr tur viss nebūs mainījies.

"Šodien gribu teikt, ka nekad. Kā saka: "Nekad nesaki nekad." Stipri visam jāmainās, jānotiek atkal tam, kas bija 90. gados: cerībai, ticībai pārmaiņām, labākai dzīvei, patiesībai. Lūk, tam gribas ticēt. Bet es diez vai līdz tam laikam nodzīvošu, tāpēc sev nolēmu, ka nekad," rezumēja dziedātāja.

"Laima Rendezvous Jūrmala'23" viesi un 29. jūlija koncerts

"Laima Rendezvous Jūrmala'23" viesi un 29. jūlija koncerts.

gallery icon

Alla Pugačova un Maksims Galkins apmeklē «Laima Rendezvous Jūrmala». 28.07.2023.

Šodien, 28. jūlijā, Dzintaru koncertzālē noritēja Laimas Vaikules organizētā festivāla «Laima Rendezvous Jūrmala» koncerts. Pasākumu pagodināja arī augsti viesi - ...

gallery icon

"Laima Rendezvous Jūrmala 2023" festivāla pēdējā diena

Svētdien, 30. jūlijā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā noslēdzās festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala". Dziedātājas draugi, kā arī citi pasākuma viesi devās baudīt ...

gallery icon

«Laima Rendezvous Jūrmala» viesi un koncerts. 28.07.2023.

Piektdien, 28. jūlijā, Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, simtiem cilvēku steidza uz Laimas Vaikules festivāla «Laima Rendezvous Jūrmala» koncertu. Viesu vidū ...

gallery icon