Rīgas apkaimju svētki Zolitūdē

Sestdien, 29. jūlijā, ar daudzveidīgiem koncertiem, radošajām darbnīcām un teātra izrādēm bērniem Zolitūdē tiks atzīmēti apkaimes svētki.

gallery icon
Mūzika
2023. gada 31. jūlijs, 11:52

FOTO: Zolitūdē un Čiekurkalnā atzīmē apkaimes svētkus

Jauns.lv

Sestdien, 29. jūlijā, ar daudzveidīgiem koncertiem, radošajām darbnīcām un teātra izrādēm bērniem Zolitūdē tika atzīmēti apkaimes svētki, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā. Svētki tika svinēti arī Čiekurkalnā.

Zolitūdes apkaimes svētki norisinājās pie Ziemeļvalstu ģimnāzijas. Svētku teritorijā bija spēka un veiklības atrakciju zona, notika plenērs, kā arī tematiskas radošās darbnīcas, kuru saturs bija saistīts ar dažādām leģendām par Zolitūdes apkaimes vēsturi. Līdztekus darbojās apkaimju telts, kurā notika diskusijas un sarunas par apkaimes aktualitātēm un nākotnes vīzijām.

Bērniem bija paredzētas vairākas teātra izrādes - "Kur kaijas ziemo", "Kartonstāsti", grupas "Kopā reti esošu draugu organizācija jeb K.R.E.D.O." koncerts, tam sekoja Andra Ērgļa koncerts.

Viesi varēja baudīt arī Laimja Rācenāja, Diānas Pīrāgs un "Le Petit Paris", dziedātājas Elzas Rozentāles, grupas "Tirkiz band", un Ivara Pētersona koncertus. Vakaru noslēdza Katrīnas Dimantas un grupas "Folk kardio" priekšnesums.

Rīgas apkaimju svētki Čiekurkalnā

Sestdien, 29. jūlijā, ar daudzveidīgiem koncertiem, radošajām darbnīcām un teātra izrādēm bērniem Čiekurkalnā tika atzīmēti apkaimes svētki.

gallery icon

Savukārt Čiekurkalna apkaimē - Čiekurkalna krustcelēs pasākuma apmeklētāji varēja apmeklēt grupu "Carnival Youth" un "Pērkons" koncertus. Par svētku sajūtu parūpējās Rīgas Latviešu biedrības tautas muzikantu, mākslinieku un dančmeistaru kopiena "Rīgas Danči".