foto: Shutterstock
Katolis un musulmaniete pieķerti mīlējamies baznīcā
Trakā pasaule
2023. gada 14. jūlijs, 10:06

Katolis un musulmaniete pieķerti mīlējamies baznīcā

Jauns.lv

Kad reliģijas vieno, nevis šķeļ – Ugandā katolis un musulmaniete pieķerti, nododamies mīlas priekiem uz altāra Anglikāņu baznīcā.

Incidents noticis Kaiungā valsts vidienē jaunbūvējamā dievnamā. Pāri pieķēra draudzes pārstāvji un nodeva ciema vadībai, kas piespriedusi 23 gadu vecajam mīlniekam 600 000 Ugandas šiliņu (146 eiro) lielu naudassodu. Viņš ir precējies divu bērnu tēvs un tagad slēpjas pie drauga sieviete ir šķirtene un atrodas pie mātes.

Noskaidrots, ka pāris iekļuva baznīcā pa vēl nepabeigtu logu. Dievnama un ciema vadība nolēmusi, ka viņi kā sodu maksās arī par slēģu iegādi un uzstādīšanu uz visiem baznīcas logiem, norāda draudzes līderis Ārons Komugiša. Slēģi katram logam maksā 27 eiro, un rēķins jāsedz vīrietim. Vai jāmaksā arī sievietei, ziņu nav. Turklāt pāra gūstīšanas laikā izcēlies cīniņš un sabojātas mēbeles, par kuru labošanu arī jānorēķinās.

Tikmēr vīrieša tēvs ieradies pie ciema vadības, sūrojoties, ka dēls var atļauties samaksāt par slēģiem tikai vienam logam. Ciema vadība lūgusi tēvu atvest savu nerātno dēlu, lai uzklausītu viņa versiju, bet neesot zināms, kur viņš slapstās. Pēc kristiešu attīrīšanas rituāliem baznīcā atsākušies dievkalpojumi.

Tēmas