Mūzika
2023. gada 7. jūlijs, 20:08

"Hotel California" slēdz durvis — pēc 52 gadu muzicēšanas "Eagles" dosies atvadu turnejā

Jauns.lv

Amerikāņu rokgrupa “Eagles”, kurai nevīstošu slavu atnesa dziesma “Hotel California”, paziņojusi par atvadu turneju un karjeras izbeigšanu. Par to muzikanti paziņojuši savā oficiālajā vietnē.

“Mūsu garais ceļš bija daudz ilgāks, nekā jelkāds no mums varēja sapņot. Taču visam savs laiks, un pienācis noslēgt apli,” teikts “Eagles” paziņojumā. Atvadu tūre sauksies “The Long Goodbye”. Grupas vietnē publicētais turnejas grafiks liecina, ka visi koncerti notiks ASV — no 7. septembra līdz 17. novembrim.

Šogad grupa atzīmēja pastāvēšanas 52. gadskārtu. Kaut gan viņu ceļi šķīrās 1980. gadā, pēc 14 gadiem muzikanti vēlreiz apvienojās un, izņemot viena gada pārtraukumu, turpinājuši līdz mūsdienām.

“Eagles” 18 reizes nominēta prestižajai “Grammy” balvai un to ieguvusi sešas reizes. 1998. gadā “Eagles” uzņēma Rokenrola slavas zālē. 1999. gada 7. decembrī Amerikas Ierakstu industrija pasludināja, ka “Their Greatest Hits (1971–1975)” ir ASV vislabāk pārdotais albums 20. gadsimtā, bet 1976. gada "Hotel California" joprojām ir viena no vispopulārākajām dziesmām visā pasaulē.
 

Tēmas