Zaļumballe Wondersalā

Trešdien, 6. jūlijā, "Wondersalā" notika pūtēju orķestru koncerts "Laiks iet pāri" pēc kura noslēguma koncerta apmeklētāji varēja baudīt vakaru un ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 6. jūlijs, 15:36

FOTO: pēc orķestru koncerta cilvēki zaļumballē metas jautrās dejās "Wondersalā"

Jauns.lv

Trešdien, 6. jūlijā, "Wondersalā" notika pūtēju orķestru koncerts "Laiks iet pāri", pēc kura noslēguma koncerta apmeklētāji varēja baudīt vakaru un mesties dejās zaļumballē.

Koncertā piedalījās  Latvijas pūtēju amatieru orķestri, solisti, tautas deju un laikmetīgās dejas dejotāji.

Tradicionāli muzicēšana pūtēju orķestros līdzās kordziedāšanai ir neatņemama latviešu Dziesmusvētku tradīcijas sastāvdaļa. XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiek svētku tradīcijas simtpiecdesmitgades zīmē, tādēļ pūtēju orķestru lielkoncerts veidots kā ceļš no pūtēju orķestru tradīcijas aizsākumiem līdz mūsdienīgam skanējumam.

Pūtēju orķestrim dažādos laikos Latvijā ir bijusi svarīga vieta gan sadzīvē, spēlējot zaļumballēs, bērēs un kāzās, gan vēstures griežos un Brīvības cīņās. Vakardienas koncerts tika veidots kā latviešu tautas vīrišķības un pieaugšanas stāsts - no gana stabulītes, strēlnieka dziesmām un karavīra staltuma - līdz ēverģēlībām ballītēs un dziļai emocionalitātei laikmetu griežos.

Pasākuma apmeklētāji novērtēja orķestrantu pūliņus un nekautrējoties metās dejās.