Ielīgošana elektroniskās mūzikas ritmos "Dirty Deal Teatro". 17.06.2023

17. jūnijā, "Dirty Deal Teatro" elektroniskās mūzikas naktī “Līgõ” vasaras saulgriežus ielīgoja grupas “NeiUm”, Oskars Upenieks, Platons Buravickis, DJ ar ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 19. jūnijs, 12:11

FOTO: ielīgot var arī šādi! "Dirty Deal Teatro" saulgriežus sagaida ar elektroniskām vibrācijām 

Jauns.lv

17.jūnijā daļa Līgo svētku cienītāju devās uz "Dirty Deal Teatro", kur notika pasākums "Līgõ".

Pasākuma apmeklētāji ielīgoja vasaras saulgriežus elektroniskās mūzikas ritmos kopā ar grupas "NeiUm", Oskars Upenieks, Platons Buravickis, un DJ, kas izpildīja somugru etno-elektro saulgriežu ritmus. 

Kā atklāja "Dirty Deal Teatro" pasākumā bija klausāma mazliet netipiska ielīgošanas mūzika - vasaras saulgriežu un lībisko sajūtu sintēze mūsdienu elektroniskās mūzikas interpretācijās.

Grupas "NeiUm" pvieno autentiskus skaņas elementus ar elektroniskiem ritmiem, radot pavisam jaunu un interesantu skaņu ainu. Lībiešu valoda, piešķir NeiUm mūzikai unikālu identitāti un savdabīgu Oskars Upenieks darbojies dažādās mūzikas apvienībās (ansamblis Manta, Baložu Pilni Pagalmi, grupa Mortons), kā arī darbojas šobrīd - elektroniskās mūzikas duetā "Шахиста бьют!" (kopā ar Tomu Treibergu), grupā Y.O.R. un solo projekta formā. Oskars eksperimentē ar minimālistiskām skaņu variācijām, veidojot gan plašas skaņu ainavas, gan pulsējošus deju mūzikas ritma zīmējumus. 

Savukārt Platons Buravickis ir akadēmiskas mūzikas komponists, pianists un improvizators. Savu radošo procesu viņš ir veltījis gan simfoniskās mūzikas komponēšanai, gan mūzikai kameransambļiem, īpašu vietu viņa daiļradē aizņem elektroakustiskā un telpiskā, jeb ambisoniskā mūzika. Buravickim nav gandrīz neviena sveša žanra: no 19-tā gadsimta atavismiem, ka operete, tad tehno improvizācijām rave-veidīgajos pasākumos, līdz radikālajiem eksperimentiem.
 
Ielīgotāju vidū bija arī fotogrāfs, kuram izdevās uzņemt košas un nudien netipiskas Līgo svētku ielīgošanas foto, kuras aicinam apsaktīties.