“Lilioma” pirmizrāde Dailes teātrī

Dailes teārī 24. maijā aizvadīta pirmizrāde Ferenca Molnāra “Liliomam”

gallery icon
Slavenības
2023. gada 23. jūnijs, 06:36

Vaira Vīķe-Freiberga mersedesa vietā tagad brauc ar "škodiņu"

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas (85) šoferis, vedot viņu uz "Lilioma" pirmizrādi Dailes teātrī, piebrauca teju pie parādes durvīm, beidzot tautai parādot, ar kādu automašīnu tagad pārvietojas Freiberga kundze.

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", daudziem atmiņā palicis fakts, ka pēc prezidentūras termiņa beigšanās Vairai Vīķei-Freibergai lietošanā tika piešķirts mersedess. Arī 2012. gadā viņas apsardzes rīcībā tika nodots 95 000 eiro vērts "Mercedes-Benz 500" markas automobilis. Kad tas savu bija nokalpojis, Aizsardzības ministrija organizēja jaunu iepirkumu, un tā rezultātā 2018. gada otrajā pusē uz nomu tika pagādāts jauns "Škoda Superb" luksusa klases auto, kas ekspertu atzinumā atbilda gan nepieciešamajiem drošības standartiem, gan ir piemērots reprezentatīviem izbraucieniem, gan arīdzan ir gana ērts tolaik uz 80 gadu jubilejas sliekšņa esošajai eksprezidentei, kurai, kā zināms, veselības problēmu dēļ vairs nav tik raiti ar pārvietošanos.

foto: Aculiecinieka
Miesassarga pavadībā vispirms no auto izkāpa pati eksprezidente. Tad šoferis pavēra durvis, izlaizdams arī viņas laulāto draugu Imantu.

Kad sudrabotā škoda piestāja teātra priekšā un no tās izkāpa Vaira Vīķe-Freiberga ar kungu Imantu Freibergu, apkārtesošie ļaudis izbrīnīti nolūkojās gan uz prominentajiem izrādes apmeklētājiem, gan uz vizuāli vienkāršo auto, no kura Freibergu pāris nule izkāpis. “Kur tad mersedess?” nobrīnījās divas pavecākas elegantas kundzes, kuras skvērā satikās, lai dotos uz Dailes teātra pirmizrādi.

Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freibergs izrādes "Lilioms" starpbrīdī laipni piestāja un uzsmaidīja fotogrāfiem. Abi allaž ir draudzīgi un atvērti aprunāties ar ļaudīm iz vienkāršās tautas.

Vaira Vīķe-Freiberga "Kaukāziešu krīta aplis" pirmizrādē

Dailes teātra iestudējuma "Kaukāziešu krīta aplis" pirmizrādē 2023. gada martā neviļus par vakara lielāko zvaigzni kļuva eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

gallery icon