foto: Jauns.lv/Rojs Maizītis
Dziedātājs Uldis Leiškalns cietis sadursmē ar auto
Uldis Leiškalns optimismu nezaudē un jau atkal iziet dziedāt Vecrīgas ielās.
Mūzika
2023. gada 12. jūnijs, 20:45

Dziedātājs Uldis Leiškalns cietis sadursmē ar auto

Jauns.lv

“Labi, ka kauli un mugura vesela,” saka dziedātājs Uldis Leiškalns. Viņu Rīgas centrā notrieca kāds autovadītājs, braucot atpakaļgaitā.

“Guļu gultā un vaidu,” smej Leiškalns, sazvanīts pa telefonu. 10. jūnijā ap deviņiem vakarā gājis pāri Dzirnavu ielai pie “Galerijas Rīga” un trāpījies ceļā auto, kura šoferis tobrīd brauca atpakaļgaitā. Kaut arī ātrums nebija liels, tomēr Uldis nokrita sāpīgi uz ceļiem, bet autovadītājs, viņu neredzot, brītiņu turpināja braukt.

“Sāku bļaut savā operas balsī, tad viņš apstājās,” saka Leiškalns. Viņš atzīst, ka gājis nepareizā vietā pāri ielai, tā ka vainīgi laikam abi. Blakus gadījušies policisti, turklāt Uldim pazīstami, kas jokojuši – nu, dziedātāj, zemu kritis esi. “Papīri” sarakstīti, un Leiškalnam arī būšot jāsniedz savs skaidrojums policijā.

Izsaukta arī neatliekamā medicīniskā palīdzība, un Uldis aizvests uz “stradiņiem”. “Biju uzlikts “uz dēļa”, piestiprināja galvu, nevarēju trīs stundas kustināt. Bet slimnīcā bija foršas māsiņas, ar humoru, es viņām uzdziedāju – “Ļaujiet man sērot un asaras liet,”” smej Uldis. Pēc pusnakts viņu izlaida no slimnīcas, mājās nācās doties ar taksometru. Kājas apdauzītas, vienai pārsista āda, bet citādi nekas briesmīgs.

Nav arī tā, ka Leiškalns tagad tikai dziedē mājās brūces – jau nākamās dienas vakarā viņš uzstājās Krasta ielas “Lido”. Un laime nelaimē – pirms šīs likstas Uldis pasūtīja jaunas bikses. Negadījuma dienā uzvilktās gan nesaplīsa, tomēr tīras vairs nebija, un jaunās nāca tieši laikā.