foto: ddp/Justin Ng / Avalon / Vida Press
Misters Bīns ir pret: Rovans Atkinsons nokritizējis elektroautomašīnas
Aktieris Rovans Atkinsons.
Slavenības
2023. gada 11. jūnijs, 06:56

Misters Bīns ir pret: Rovans Atkinsons nokritizējis elektroautomašīnas

Jauns.lv

Jauns.lv

Britu aktieris Rovans Atkinsons, kurš pazīstams pēc mistera Bīna lomas, ir aizrautīgs autobraucējs. Viņš izdevumam “The Guardian” uzrakstījis sleju, kurā kritizē popularitāti iemantojušos elektroauto.

Rovans Atkinsons, kurš savu pirmo elektrisko hibrīdauto iegādājās pirms 18 gadiem un pirmo pilnībā elektrisko auto pirms deviņiem gadiem, tagad paziņojis: “Elektromobiļi, šķiet, nemaz nav tik ekoloģiska panaceja, kā par tiem runā.”

Rovans Atkinsons un automašīnas

gallery icon

Pēc automašīnu entuziasta Atkinsona teiktā, tas galvenokārt saistīts ar litija jonu akumulatoriem, kas sastopami gandrīz visos elektromobiļos un ir ārkārtīgi smagi. To ražošanai nepieciešams daudz retzemju metālu un milzīgs enerģijas daudzums, bet kalpo tie tikai aptuveni 10 gadu.

Tas nozīmē, ka, lai gan elektromobiļi nerada izmešus, tie vēl nav tik ekoloģiski efektīvi, kā daudzi uzskata.

Rovans Atkinsons mistera Bīna tēlā

gallery icon

68 gadus vecais aktieris kritizējis sabiedrības attieksmi pret automašīnām un nosaucis auto industriju par ātrās modes kultūras dalībnieku. Viņš norādījis, ka lielākā daļa auto īpašnieku savas automašīnas maina ik pēc trim gadiem un pārdod, galvenokārt populārā trīs gadu nomas modeļa dēļ.

Salīdzinot ar savu bērnību, aktieris atzīmējis, ka tolaik automašīnas jau pēc pieciem gadiem bija sarūsējušas un pusceļā uz izgāztuvi, savukārt mūsdienās 15 000 sterliņu mārciņu vērts auto, ja to pienācīgi kopj, var kalpot līdz pat 30 gadiem.

Rovans Atkinsons apmeklē meitas kabarē šovu Londonā

Mistera Bīna lomas atveidotāja Rovana Atkinsona meita Lilija jau kopš mazotnes sapņojusi par dziedātājas karjeru. Tētis materiāli atbalsta meitenes vēlmi ...

gallery icon

Atkinsons rezumējis: “Draugi, kas rūpējas par apkārtējo vidi, man bieži jautā kā auto entuziastam, vai viņiem ir vērts pirkt elektromobili. Es parasti atbildu – ja viņu auto ir vecs dīzelis un viņi bieži pārvietojas pa pilsētas centru, tad viņiem ir vērts aizdomāties par maiņu. Bet pārējos gadījumos, pagaidiet. Elektriskā piedziņa reiz tiešām dos reālu labumu videi, bet šī diena vēl nav pienākusi.”