foto: Instagram
19 gadu veca influencere var kļūt par Itālijas karalieni
Savojas Vitorija varētu kļūt par Itālijas karalieni.
Slavenības
2023. gada 8. jūnijs, 06:21

19 gadu veca influencere var kļūt par Itālijas karalieni

Jauns.lv

Gāztais Itālijas princis Emanuele Filiberto no Savojas vēlas atteikties no sava valsts troņa, lai nodotu to meitai - “Instagram” influencerei Vitorijai.

Savojas prinča nams paziņojis, ka viņš atteiksies no savām pretenzijām uz troni, lai tas pārietu viņa meitas “Instagram” influenceres īpašumā, kā rezultātā Savojas Vitorija varētu kļūt par karalieni.

Gāztais Itālijas princis vēlas valsts troni nodot savai 19 gadu vecajai meitai, kura ir studente un influencere ar nepilniem 80 000 sociālo tīklu sekotāju.

Vairākus gadu desmitus pēc tam, kad viņa vectēvs pauda atbalstu Musolīni, Savojas princis Emanuele Filiberto vēlējies ar mūsdienīgas iniciatīvas palīdzību parādīt, ka viņa ģimene ir atvērta un progresīva.

Viņš arī prognozējis, ka viņa “rokenrola princese” meita Vitorija darbu paveiks labāk nekā viņš – taču nav norādījis prognozējamo pārejas laiku.

Karaliskā influencere ir 19 gadus veca. Viņa studē politikas zinātni un mākslas vēsturi Londonas universitātē, kā arī darbojas kā modele.

Savojas dinastija valdīja Itālijā no 19. gadsimta līdz monarhijas atcelšanai 1946. gadā. Itālijas Karaliste bija valsts, kas izveidojās 1861. gadā pēc Itālijas apvienošanās un pastāvēja līdz monarhijas gāšanai.

Pēdējais karalis aptraipīja reputāciju, kad viņš atbalstīja fašistu līdera sacelšanos pirms Otrā pasaules kara.

foto: Frank Rollitz/Shutterstock/ Vida Press
Emenuels Filiberto ar sievu Klotildi kāzu dienā 2003. gadā.

Taču princis Filiberto nav atmetis cerību, ka viņa ģimene reiz atgriezīsies tronī, un apgalvo, ka iespēja ir ļoti reāla.

Itālijā nav reāla atbalsta monarhijai, tomēr princis aizvien ir optimistiski noskaņots, ka reiz tā atkal varētu kļūt karaliste.

foto: CAMERA PRESS/Marco Buso / Vida Press
Savojas prinča Emanuela Filiberto ģimene 2015. gadā.

Princis ir centies spodrināt savas dzimtas vārdu pēc tam, kad ģimene atgriezās no trimdas, un ir pat piedalījies TV šova “Dejo ar zvaigzni” itāliešu versijā.

foto: Maria Laura Antonelli/Shutterstock/ Vida Press
Emanuelas Filiberto šovā “Dejo ar zvaigzni” 2009. gadā.

Runājot ar izdevumu “The Telegraph”, princis Filiberto izteicies: “Es ar lielu prieku atkāpšos un ļaušu viņai [meitai Vitorijai] uzņemties lomu, ko viņa noteikti pildīs labāk par mani.”

“Tas nenotiks ne rīt, ne pēc viena gada, bet tad, kad viņa būs gatava. Svarīgi, lai jaunajai paaudzei būtu iespēja dzīvē ieviest jaunas, mūsdienīgas idejas.”

foto: /All Over Press/Vida Press/ Vida Press
Emanuela Filiberto jaunākās meitas Luīzas kristības 2007. gadā.

“Viņi daudz apzinīgāk par mums attiecas pret problēmām, ar kurām saskaras pasaule. Un ir svarīgi, lai viņa nekļūtu par mantinieci pārāk vēlā dzīves posmā.”

Viņa proaktīvais lēmums atkāpties nozīmē, ka Vitorijai nebūs jāgaida gadu desmiti, lai kāptu tronī – kā to darīja karalis Čārlzs pēc tam, kad viņa māte nodzīvoja līdz 96 gadu vecumam. Čārlzs III par karali kļuva 73 gadu vecumā un ir vecākais jebkad kronētais monarhs visā Apvienotās Karalistes vēsturē.

Princis Filiberto piebildis: “Varbūt būtu bijis labāk, ja viņš [Čārlzs] būtu kļuvis par karali pirms 20 gadiem.”

Savojas prinča ģimene jau sen plānojusi troņa nodošanu Vitorijai. Jau prinča tēvs Vitorio Emanuele mainīja iesīkstējušo paražu, kas nozīmēja, ka par troņmantniekiem var kļūt tikai vīriešu kārtas pēcteči.

Kad Viktorija mantos troni, viņa vadīs Savojas dinastijas labdarības organizācijas, kas pērn dažādos projektos ieguldīja vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Šogad no troņa gāztie aristokrāti plāno atjaunot skolu, kuru pagājušajā mēnesī nopostīja plūdi.

Kamēr troņa tālāka nodošana nav notikusi, influencere Vitorija kopā ar jaunāko māsu Luīzi dzīvo un mācās Lielbritānijā.