Dzintaru koncertzāles 2023. gada vasaras sezonas atklāšana

2023. gada 3. jūnijā tika atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona.

gallery icon
185
Mūzika
2023. gada 5. jūnijs, 10:44

FOTO: Raimonds Pauls, orķestris un bigbends - ar vērienīgu koncertu atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē, 3. jūnijā, tika atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona.

Dzintaru koncertzāles vasaras sezona tika atklāta ar vērienīgu koncertu, kurā uzstājās dziedātāji Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, izcilais zviedru trompetists un bigbendu vadītājs Lase Lindgrēns kopā ar Raimondu Paulu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Latvijas Radio bigbendu.

Vens no mūslaiku ievērojamākajiem trompetistiem Lase Lindgrēns ir multiinstrumentālists, komponists un bigbendu līderis, nepārspējams trompetes augsto reģistru virtuozs. Lindgrēna kompozicionālo daiļradi augstu vērtējis arī leģendārais trombonists un aranžētājs Bobs Brukmeijers.

Programmā skanējas popmūzikas leģendas Stinga skaistākās dziesmas, kas jau kļuvušas par superhitiem un zelta klasiku. Stinga skaņdarbi ir piedzīvojuši neskaitāmas versijas un aranžējumus, kuros no jauna atklājas šīs mūzikas universālais spēks un spēja aizsniegt un klausītāju sirdis. Šajā reizē Stinga liriskās balādes izskanēs amerikāņu aranžētāja, ‘‘Grammy’’ balvas laureāta Maikla Abenes aranžējumos.

Koncerta otrajā daļā varēja dzirdēt fragmentus no Raimonda Paula un Latvijas Radio bigbenda albuma ‘‘Opera’’. Vinčenco Bellīni plūstošās belcanto melodijas, brašā Figaro ārija no Mocarta operas ‘‘Figaro kāzas’’, Džordža Gēršvina un Džakomo Pučīni operu varoņu dziedājumi šoreiz izskanēja Kalluma O. aranžējumos bigbendam. Programmā bija arī Raimonda Paula iemīļotās dziesmas, kā arī kino un teātra mūzikas popūrijs.