foto: LETA
Egliens skaidro, kur palikusi viņam saziedotā nauda
Latvijas Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens 2018. gada 7. augustā.
Slavenības
2023. gada 17. maijs, 09:35

Egliens skaidro, kur palikusi viņam saziedotā nauda

Jauns.lv

Pirms gada Mārtiņš Egliens zaudēja sava aroda galveno instrumentu – balsi. Februārī Egliens vērsās pie līdzcilvēkiem, lūdzot palīdzību atgūt balsi. Sabiedrība pārsteidzoši ātri saziedoja nepieciešamos 10 tūkstošus un vēl vairāk - 50 236 eiro. Tagad aktieris atskaitījies "Facebook", kur iztērēta saziedotā nauda.

"Tad nu tā… Lielākā daļa joprojām stāv Ziedot.lv brīnišķīgo meiteņu stingrā uzraudzībā. Esmu izceļojis Vāciju, sastapies ar brīnišķīgu profesoru un veicis medicīniskas procedūras. Šobrīd varu sazināties ar tuviem un pat mazliet attāliem cilvēkiem (jo runāju klusi), bet ikdienas vajadzības ir iespējams apmierināt," raksta Egliens. 

Viņš arī uzsver, ka procedūras būs jāatkārto vēl ilgi un ļoti daudzas reizes. 

Aktieris Mārtiņš Egliens

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens.

gallery icon

Egliens arī atbild vai atgriezīsies uz skatuves: "Man daudzi ir jautājuši, vai atgriezīšos uz skatuves… Te nu jāsaka jā un nē… Kā aktieris, visdrīzāk, tuvākajā laikā pilnvērtīgi jūs nepriecēšu." Viņš gan stāsta, ka Nacionālajā teātrī nākamajā sezonā viņam paredzēta loma bez teksta. 

Aktieris gan pašlaik sevi atradis citā skatuves mākslā - mūzikā. "Esmu pievērsies savam mūža hobijam - klavierspēlei un komponēšanai. Ja Dievs dos, kaut kad dzirdēsiet manus muzikālos brīnumus," viņš raksta.

Aktieris arī stāsta, ka Līgo vakarā Mellužos viņš pirmo reizi pie taustiņiem sēdēs kā pianists. Viņš spēlēs kopā ar tādierm izciliem Latvijas mūziķiem kā Kaspars Grigalis, Andris Grunte, Māris Jēkabsons un Mārcis Vasiļevskis. Savukārt ar savu dzīvesprieku dalīsies Egliena sieva Dita Lūriņa, Zane Dombrovska, Gundars Grasbergs un Juris Jope.

"Tā kā redziet - dzīve rit un Dievs smaida… Kā teicis Marks Tvens :”Ziņas par manu nāvi ir stipri pārspīlētas," pozitīvi izsakās aktieris.