Čārlza III kronēšanas militārās parādes ģenerālmēģinājums

Nedēļas nogalē, 6. aprīlī, notiks daudzu britu monarhijas fanu ilgi gaidīts notikums - tiks kronēts karalis Čārlzs III. Visā ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 3. maijs, 20:03

FOTO: nakts melnumā norit karaļa Čārlza kronēšanas militārās parādes ģenerālmēģinājums

Jauns.lv

Nedēļas nogalē, 6. maijā, notiks daudzu britu monarhijas fanu ilgi gaidīts notikums  - tiks kronēts karalis Čārlzs III. Visā Lielbritānijā norit sagatavošanās darbi, lai svētki būtu krāšņi un neaizmirstami. Arī britu armija nakts aizsegā veikusi militārās parādes ģenerālmēģinājumu.

Militārajā parādē piedalījās ap 6000 britu kareivju, un paredzams, ka tik pat daudz karavīru parādē būs redzami arī sestdien, 6. maijā, kad tiks kronēts karalis.

Ģenerālmēģinājumā piedalījās arī britu monarhu apzeltītā kariete ar kuru Čārlzs dosies uz Vestminsteras abatiju, kur notiks kronēšanas ceremoniju.

Tikmēr visu Lielbritāniju ir pārņēmis svinīgā pasākuma drudzis. Šķiet, ka briti pēdējās nedēļas dzīvo ar domu par Čārlza kroinēšanu, jo atgādinājumi par to ir teju it visur.

Briti gatavojas Čarlza III kronēšnai

Visu Lielbritāniju ir pārņēmis svinīgā pasākuma drudzis. Šķiet, ka briti pēdējās nedēļas dzīvo ar domu par Čārlza kroinēšanu, jo atgādinājumi ...

gallery icon

Ielās plīvo karogi, suvenīru veikali ir pārpildīti ar dažādiem niekiem par godu notikumiem, bet pie Bakingemas pils ikdienas pulcējas tūkstošiem tūristu un britu karaliskās ģimenes fanu. Tiek lēsts, ka šajā nedēļas nogalē uz Londonu dosies ap 100 000 tīristu, kas vēlās būt aculiecinieki britu monarha kronēšanai.