foto: REUTERS/SCANPIX
Londonā slavenajā vaska figūru muzejā Kamilllas figūra pārvietota uz karaliskās ģimenes kolekciju
Lielbritānijas karalienes-konsortes Kamillas jaunā vaska figūra stāv blakus Lielbritānijas karaļa Čārlza III vaska figūrai jaunajā kolekcijā "Karaliskā pils", kas tiek piedāvāta apskatei pirms Kronēšanas svinībām
Slavenības
2023. gada 1. maijs, 07:59

Londonā slavenajā vaska figūru muzejā Kamilllas figūra pārvietota uz karaliskās ģimenes kolekciju

Jauns.lv

Tiso kundzes Vaska figūru muzejs Londonā ir papildinājis savu karaliskās ģimenes kolekciju ar topošās karalienes Kamillas figūru līdzās karalim Čārlzam III.

Kamilla, kas pašlaik ir pazīstama kā karaliene-konsorte, sestdien, 6. maijā, tiks kronēta līdzās savam vīram, karalim Čārlzam III.

Vaska figūrai ir uzvilkta kleitas, ko Kamilla uzvilka ikgadējā diplomātiskajā pieņemšanā 2022. gada decembrī, replika, kā arī rotaslietu replikas, kuras viņa valkāja tajā vakarā, lai godinātu karalieni Elizabeti II.

Princis Čārlzs un hercogiene Kamilla Covid-19 pandēmijas laikā

gallery icon
18

"Karalienes Kamillas figūra ir tērpta skaistā tērpā, kas ir veltījums pasākumam, kuru viņa apmeklēja Bskingemas pilī 2022. gada decembrī. Mēs tieši sadarbojāmies ar kleitas dizaineri Annu Valentīnu, kura mums atveidoja šo tērpu," paskaidroja Tiso kundzes Vaska figūru muzeja pārstāve Džo Kinseja.

Viņas aksesuāru vidū ir mirušās karalienes Beļģijas safīra diadēmas, Džordža VI safīra kaklarotas, Art Deco saderināšanās gredzena un Velsas zelta kāzu gredzena replikas, kā arī karalienes Elizabetes II Karaliskās ģimenes ordeņa zvaigzne.

Čārlzs III oficiāli pasludināts par Apvienotās Karalistes jauno monarhu

Karalis Čārlzs III sestdien Troņmantošanas padomes sēdē oficiāli pasludināts par Apvienotās Karalistes jauno monarhu.

gallery icon
23

Kamillas vaska figūra atradīsies muzeja sadaļā "The Royal Palace Experience" līdzās viņas vīra figūrai, kas tika pārveidota muzeja atklāšanai.