foto: CAMERA PRESS/Rowben Lantion / BAFTA / Vida Press
Negaidīti! Lady Gaga saņēmusi amatu Baltajā namā
Dziedātāja Lady Gaga.
Slavenības
2023. gada 15. aprīlis, 06:45

Negaidīti! Lady Gaga saņēmusi amatu Baltajā namā

Jauns.lv

Dziedātāja Lady Gaga (37) saņēmusi amatu Baltajā namā! ASV prezidents Džo Baidens iecēlis viņu par Kultūras un mākslas komitejas līdzpriekšsēdētāju. Par to paziņojusi Baltā nama administrācija.

Oficiālajā paziņojumā presei teikts, ka Lady Gaga ir 13 “Grammy” balvu ieguvēja, kas viņu padara par “vienu no komerciāli veiksmīgākajām sievietēm mūziķēm vēsturē”.

Lady Gaga „Grammy 2019” balvu vakarā

gallery icon

Dziedātāja iekļuvusi arī žurnāla “Forbes” pasaules ietekmīgāko sieviešu sarakstā un žurnāla “Time” publicētajā 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā.

Lady Gaga aktīvi iesaistās arī labdarības pasākumos un sabiedriskās kampaņās. Piemēram, pandēmijas sākumā 2020. gadā dziedātāja sarīkoja labdarības koncertu televīzijā, atbalstot Pasaules Veselības organizāciju un savācot vairāk nekā 128 miljonus ASV dolāru Solidaritātes reaģēšanas fonda vajadzībām cīņā ar Covid-19.

Lady Gaga koncerts Rīgā

gallery icon

Tāpat dziedātāja aktīvi atbalstīja Džo Baidenu viņa priekšvēlēšanu kampaņas laikā, bet vēlāk uzstājās prezidenta inaugurācijas ceremonijā, kur izpildīja ASV himnu.

Par komitejas līdzpriekšsēdētāju kopā ar Lady Gaga iecelts amerikāņu producents Brūss Koens, kurš strādājis pie filmām “Lielā zivs” (“Big Fish”) un “Skaistums amerikāņu gaumē” (“American Beauty”).

Kultūras un mākslas komiteja piedāvā idejas kultūrpolitikas jautājumos. Tās sastāvā ir mākslas darbinieki, zinātnieki un filantropi, kurus personīgi izvēlas ASV prezidents.

Spilgti kadri no prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonijas 2021.gada 20.janvārī

Trešdien Kapitolijā aizvadīta jaunā ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonija. Šī bija 59.prezidenta inaugurācijas ceremonija ASV vēsturē, un Baidens kļuvis ...

gallery icon