Kenijiešu šahists nikābā izliekas par sievieti un cer izkrāpt turnīra galveno balvu
Kenijas "šahiste" (ekrānuzņēmums)
Trakā pasaule
2023. gada 12. aprīlis, 19:10

Kenijiešu šahists nikābā izliekas par sievieti un cer izkrāpt turnīra galveno balvu

Jauns.lv

Kenijas šahists turnīrā uzdevās par sievieti, mēģinot ar viltību izcīnīt turnīra naudas balvu. Lai viņu tik viegli nevarētu pieķert, krāpnieks izlikās par musulmanieti un uzvilka nikābu, kas pilnībā aizklāja seju, atstājot tikai šauru spraugu acīm, kuras noslēpa ar brillēm.

Afērists, kurš laikrakstā minēts kā Stenlijs Omondi, turnīra laikā viņš ne ar vienu nesarunājās, bet uz jautājumiem atbildēja rakstiski. Viņš reģistrējās sieviešu turnīram ar vārdu Milisenta Avuora. Pirmais trauksmes zvaniņš atskanēja, kad “nepazīstamā dāma” bez reitinga pieveica bijušo Kenijas čempioni Gloriju Džambu (reitings 1487) un Ugandas labāko šahisti Ampairu Šakiru (reitings 1702).

Turnīra galvenais tiesnesis paziņoja, ka sākumā personāls viņam lika mieru, noturot par konservatīvu musulmaņu sievieti, taču krāpnieku nodeva vīriešiem raksturīgā gaita un apavi, kas pievērsa organizatoru uzmanību. Kad viņi pieprasīja uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, “šahiste” atzinās krāpšanā, par iemeslu norādot naudas trūkumu. Diskvalificēto spēlētāju gaida disciplinārsods.

“Kenya Open” sieviešu konkurencē paredzētas 10 balvas, uzvarētājai saņemot 500 000 Kenijas šiliņu (3493 eiro).