foto: Telegram @Лия Ахеджакова
Krievijā Ahedžakovu grib tiesāt par “nodevību”
Lija Ahedžekova.
Slavenības
2023. gada 12. aprīlis, 15:49

Krievijā Ahedžakovu grib tiesāt par “nodevību”

Jauns.lv

Krievijā Putina režīma iestādes pieprasa uzsākt krimināllietu pret slaveno aktrisi Leju Ahedžakovu, kura iebildusi pret karu Ukrainā. Prokuratūra grib atzīt slaveno aktrisi par "ārvalstu aģenti" un pat apsūdzēt viņu "nodevībā", vēsta “Unian”.

Kā vēstīts telegrammas kanālā "Bloody Lady", Krievijas Ģenerālprokuratūrai pret Ahedžakovu lūgts ierosināt vairākas krimināllietas, tostarp par "nodevību". Šādu denonsāciju izteicis tā dēvētā "Federālā drošības un pretkorupcijas projekta" vadītājs Vitālijs Borodins.

Viņš ir sašutis, ka aktrise sniedz intervijas Ukrainas televīzijas kanāliem. Borodins arī apgalvo, ka Ahedžakova finansiāli atbalstījusi un, iespējams, vēl arvien atbalsta Ukrainas bruņotos spēkus. Borodins pieprasa atņemt aktrisei visus apbalvojumus un goda nosaukumus.

Pēc Borodina domām, Ahedžakova būtu jāsauc pie atbildības par "naida vai naidīguma izraisīšanu", par "armijas diskreditēšanu", kā arī par "finansiālās palīdzības sniegšanu ārvalstij, darbībās, kas vērstas pret Krievijas Federācijas drošību".

Pati aktrise denuncēšanu nekomentēja. Vai viņa ir atzīta par "ārvalstu aģenti", vēl nav zināms.

Aktrise nav slēpusi savu nostāju pret Putina uzsākto karu. Pēc Ahedžakovas teiktā, viņa jau ir "nogurusi no iedomātā Krievijas Federācijas diženuma". Drīz vien Akhedžakova tika izmesta no “Sovremennik” teātra , kur viņa strādāja gandrīz 50 gadus.

Neskatoties uz vajāšanām Krievijā, Akhedžakova nevēlas doties prom. Viņa paliek agresorvalsts teritorijā un apgalvo, ka viņai tur jāpaliek un viss jāizdzīvo.