foto: Publicitātes foto
Kā pārsteigt ģimeni Lieldienās? Uzdāvini OLU! Kods: lieldienas
Trakā pasaule
2023. gada 5. aprīlis, 12:39

Kā pārsteigt ģimeni Lieldienās? Uzdāvini OLU! Kods: lieldienas

Reklāmas projekts

Cirque du Soleil izrāde OVO ir patiesi maģiska – krāsaina un neaizmirstamu dabas skaņu bagāta! Iepriecini sevi un ģimeni Lieldienās ar skaistāko dāvanu – brīnumu! Pērkot biļetes no 4. līdz 10. aprīlim uz jebkuru no izrādēm, saņem 20% atlaidi biļetēm balkonā! Nenokavē! Kods: lieldienas

Iegādājies biļetes Biļešu Serviss kasēs vai www.bilesuserviss.lv. Cirque du Soleil vienīgā izrāde par kukaiņu pasauli OVO būs baudāma Arēnā Rīga no 15. līdz 18. jūnijam!

Kas kopējs Ovo un Lieldienām?

Lieldienas ir laiks, kurā mēs svinam dabas atdzimšanas svētkus kopā ar savu ģimeni un draugiem! Izrādes OVO spilgtie tēli un fantastiskie skati radīs neaizmirstamas atmiņas, kurās dalīties vēl ilgi pēc izrādes. Nosaukums OVO, kas portugāļu valodā nozīmē "ola", attiecas uz izrādes centrālo tēmu, kas koncentrējas uz kukaiņu dzīves ciklu un dzīves ciklu kopumā.  Izrādē ir iekļauti dažādi cirka elementi, gaisa akrobātika, žonglēšana, batuts un pārsteidzoša vingrotāju lokanība, un papildinājumā ar īpašo mūziku, teatrālajiem elementiem, tērpiem, dejotājiem, gaismām un vizuālajiem efektiem, tā tiek raksturota kā enerģisks un vizuāli pārsteidzošs iestudējums.

Kukaiņu pasaules mūzika

Lai izveidotu OVO mūzikas partitūru, Berna Ceppas apvienoja bosanovas un sambas ritmus kopā ar fankmūziku un elektromūziku. Kā arī ierakstīja īstas kukaiņu skaņas, lai tās apvienotu ar mūziku un piešķirtu izrādei vēl nebijušu dzīvīgumu.

Nevienas taisnas līnijas

Uz OVO skatuves nav atrodama gandrīz neviena taisna līnija. Kukaiņu pasaulē nav bieži sastopamas taisnas līnijas, tāpēc, lai pieturētos pie izrādes reālisma, - skatuve un sienas ir izliektas. Izliekta ir arī tramplīnu siena, kas māksliniekiem ir liels, taču aizraujošs izaicinājums.

No miniatūra meža līdz lielajai skatuvei

Lai izveidotu iespaidīgās šova projekcijas, tika izveidota meža miniatūra, kura tika radīta no īstiem augiem, pēc iespējas reālistiskāk atveidojot miniatūras pasaules iespaidu. Šī meža filmēšana aizņēma 40 dienas.

foto: Publicitātes foto

75 stundas elastīga darba

Sākotnējiem sienāžu kostīmiem bija nepieciešamas 75 stundas darba, lai piešķirtu tiem stingrību, vienlaikus saglabājot materiāla elastību, kura ir vitāli nepieciešama māksliniekiem, jo tie veic neaptveramus trikus tieši uz tramplīniem, kur elastība ir izpildītāja labākais draugs.

Tērpu divas dabas

Lielākajai daļai mākslinieku ir divu versiju kostīmi - pirmais ir daudz vieglāks un funkcionālāks, lai izpildītāji var veikt akrobātiskās performances. Un otrs - krāšņāks, detalizētāks un arī daudz smagāks - viņu ikdienas dzīvei “kukaiņu sabiedrībā”. Kostīmu komanda izrādei ir izveidojusi ap 1000 dažādu apģērbu gabalu, un to mazgāšanai pirms katras izrādes ir nepieciešamas 34 veļasmašīnu ielādes.

No sāncenšiem līdz komandai

Lielākā daļa mākslinieku ir bijuši profesionāli sportisti, pirms pievienojušies Cirque du Soleil. Divi no māksliniekiem, kuri izrādē atveido sienāžus, sacentās pasaules spēka gājiena sacensībās, katrs pārstāvot savu komandu. Tagad viņiem ir jābūt kopā uz skatuves vairākas reizes nedēļā.

OVO ir vienīgā kukaiņu pasaules izrāde

OVO ir pirmā un vienīgā Cirque du Soleil izrāde, kurā darbojas tikai personāži-kukaiņi, atspoguļojot dienu fantastiskajā insektu pasaulē. Izrādē ir atainoti dažnedažādi kukaiņi – circeņi, sienāži, skarabeji, tauriņi, sarkanās skudras, blusas, jāņtārpiņš, spāre, melnais zirneklis, sarkanais zirneklis, baltais zirneklis, muša, mārīte, vabole, tarakāni, odi, ķirmji. Tajā ir akrobātiski priekšnesumi, burvīga mūzika un detalizēti kostīmi, ko iedvesmojusi apkārtējā daba.

Lai iegūtu vairāk informācijas, lūdzu, apmeklējiet cirquedusoleil.com.
Aicinām sekot #OVOCirque un #cirquedusoleil sociālajos tīklos: Facebook | Twitter | Instagram | YouTube| TikTok

SPONSORI UN PARTNERI

Cirque du Soleil izsaka pateicību savam oficiālajam partnerim: Air Canada.