Aktieris Krūzkops par darbu “Radio SWH”: “Tā ir emocija, ko es teātrī nevaru dabūt”
Raidījuma vadītājs Jānis Šipkēvics un Arturs Krūzkops.
Slavenības
2023. gada 3. aprīlis, 17:24

Aktieris Krūzkops par darbu “Radio SWH”: “Tā ir emocija, ko es teātrī nevaru dabūt”

Jauns.lv

Arturs Krūzkops ir ne tikai Latvijas Nacionālā teātra aktieris, bet arī jau vairāk nekā 10 gadus darbojas “Radio SWH” brīvdienu rītos, modinot un uzmundrinot klausītājus. “Ar dziesmu par dzīvi” viņš dalās savās pārdomās, kā ir darboties gan teātrī, gan radio, piebilstot, ka radio ir iespējams gūt tādas emocijas, ko teātrī nevar un kādām nemaz nav citu alternatīvu.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Krūzkops atklāj, ka dažkārt ir brīži, kad pats sev vaicā: “Krūzkop, tev jau iet ceturtais desmits, piektais desmits jau sācies, nu, ko tu – varbūt pietiek, varbūt sestdienās, svētdienās vajag pagulēt?” Tomēr pandēmijas laiks labi parādījis, ka bez radio paša dzīvē ir grūti. Lai radio varētu funkcionēt pandēmijas laikā, tika nolemts brīvdienās atskaņot tikai mūziku.

“Tas bija brīdis, kad es sapratu, cik ļoti pietrūkst radio. Tieši radio man pašam. Tā ir kaut kāda emocija, ko es teātrī nevaru dabūt. Tas kaut kā pilnīgi atšķiras no manas pārējās ikdienas, ka īsti to stīgu, ko mēs dabūnam šeit, citur ārpasaulē nav alternatīvas,” atzīst Krūzkops. Taujāts par to, kā salīdzina teātri un radio, aktieris uzskata, ka teātrī ir lielāka struktūra, kas arī savā ziņā piemīt darbam radio, vadot raidījumu.

“Te, protams, ir ļoti nezināmais klausītājs. Arī, protams, teātrī ir skatītājs, kuru tu jūti, kaut kādas tās emocijas, kas vibrē, tu uzsūc un arī, protams, izrāde no tā bišķiņ mainās,” stāsta Krūzkops, “Bet te, protams, ir daudz, daudz lielāka improvizācija, un klausītāji to rītu padara tādā veidā savu, – sūtot ziņas, zvanot – tā dzīvā saskarsme, kas nav īsti dzīvā, bet ir tas foršais, ko var noķert, šeit esot.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit: