foto: Publicitātes
Grupas "Citi zēni" dalībnieks kļūst par Latvijas čempionu diska mešanā
Dagnis (vidū) tur ar citu kausu - "Muzikālajā bankā" iegūto.
Slavenības
2023. gada 3. aprīlis, 10:30

Grupas "Citi zēni" dalībnieks kļūst par Latvijas čempionu diska mešanā

Jauns.lv

Pagājušā gada Eirovīzijas konkursa dalībnieks Dagnis Roziņš aizvadītās nedēļas nogalē kļuvis par Latvijas čempionu diska mešanā.

Grupa "Citi zēni" dodas uz Turīnu pārstāvēt Latviju "Eirovīzijā"

gallery icon

Kā savā interneta mājaslapā informē Latvijas Vieglatlētikas savienība, grupas "Citi zēni" saksofonists sacensībās triumfējis ar jaunu personisku rekordu - 47,14 metri.

Aizvadītās nedēļas nogalē Jelgavā un Platonē notika pirmās plašākās Latvijas vieglatlētu sacensības brīvā dabā. Kopš 2005. gada jau 17. reizi Latvijas diska, vesera un šķēpa metēji cīnījās par tā saucamo ziemas mešanu čempionu tituliem un medaļām. “Tā saucamo” tāpēc, ka šajos čempionātos laika apstākļi bijuši gan kā sniegoti, gan pavasarīgi silti.

Pieaugušo konkurencē sacensību sākumā it kā drošs līderis bijis Ralfs Eduards Gauja (Cēsis), kas disku aizmetis 45,52 metrus tālu, taču tad personisko rekordu - 45,59 metri priekšpēdējā metienā sasniedza Dagnis Roziņš. Un sacensību pēdējā metienā viņš savu rekordu uzlaboja vēl līdz 47,14 metriem.

"Citu zēnu" saksofonists Roziņš 2008. gadā izcīnīja astoto vietu diska mešanā Eiropas jauniešu olimpiskajā festivālā. Dagņa treneris ir tēvs, bet viņa māsa Liene ir Latvijas 2016. gada čempione vesera mešanā, atzīmē Latvijas Vieglatlētikas savienība.