foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis Lūsēns uz ceremoniju ierodas ar draudzeni, iekšā ieiet viens
Jānis un Evija vispirms pagāja garām Operai un izmeta loku gar parku.
Slavenības
2023. gada 23. marts, 06:44

Jānis Lūsēns uz ceremoniju ierodas ar draudzeni, iekšā ieiet viens

Žurnāls "Kas Jauns"

Pie Latvijas Nacionālās operas un baleta, lai ietu uz "Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremoniju, Jānis Lūsēns (63) pienāca, sadevies rokās ar savu mīļoto sievieti flautisti Eviju Mundeciemu (44), taču tad pēkšņi iedeva dzīvesbiedrei buču un katrs aizgāja savā virzienā.

"Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija 2023. gadā

"Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonijā uzvaras laurus kategorijā "Gada koncerts" plūca "Čudara Trio", ko veido ģitārists Matīss Čudars, basists Edvīns ...

gallery icon

Kā novērojis žurnāls "Kas Jauns", grezni tērptie ļaudis, kas sniegputenī steidza uz klasiskās mūzikas gada nozīmīgāko pasākumu Operā, atskatījās, redzot, ka slavenais komponists Jānis Lūsēns ar savu dzīvesbiedri Eviju Mundeciemu dodas nevis taisnā ceļā uz ieeju, bet gan aiziet garām Opernamam.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis un Evija vispirms pagāja garām Operai un izmeta loku gar parku.

Pāris, kam sejā krītošās pārslas šķietami netraucēja, sadevies rokās, rāmā solī pagāja uz priekšu pa Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri "Laimas" pulksteņa virzienā, tad nogriezās uz celiņa, kas ved gar Operas skvēra apstādījumiem, un, sirsnīgi tērzējot, apgāja loku, noraugoties, kā cilvēku rindas dodas iekšā izgaismotajā Operas namā. Nonākot pa otru pusi pie parādes ieejas, Jānis Eviju noskūpstīja, un draudzene, kas acīmredzot bija atnākusi vien mīļoto vīrieti pavadīt, nevis ar viņu kopā doties baudīt "Lielās mūzikas balvas" koncertu, aizgāja pa ielu prom, un Lūsēns Operā iegāja viens pats.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Operā Jānis iegāja viens.

Ar Latvijas Nacionālās operas orķestra flautisti Eviju Mundeciemu komponists Jānis Lūsēns satuvinājās pirms nepilniem deviņiem gadiem. Kā vienu no romantiskākajiem Jāņa Lūsēna “gājieniem” Evija savulaik intervijā "Kas Jauns" atklāja, ka tās bijušas rindas, ar kādām viņš pirmoreiz uzrunājis viņu sociālajā tīklā "Facebook": “Ja es būtu arhitekts, tad uzbūvētu tādu skaistu vietu Latvijā, kuru sauktu par Mundeciemu, un tur dzīvotu tikai laimīgie cilvēki...”

Jānis Lūsēns un Ozolu skola

Komponists Jānis Lūsēns šovasar ar sievu Eviju Mundeciemu pārcēlies uz dzīvi no Krimuldas uz Zvārtavu Valkas novadā, kur par 40 ...

gallery icon

Savā ziņā šis sapnis, ja to tā var saukt, ir piepildījies, jo Jānis Lūsēns ar Eviju Mundeciemu izlēma pamest Rīgu un jau trīs gadus mīt Zvārtavas pagastā, kur kopīgiem spēkiem izremontējuši kādreizējo Ozolu skolu un pasakaino dabas skatu ieskautajā namā iekārtojuši savu radošo mūzikas rezidenci. Kopā ar mūziķu pāri dzīvo arī Evijas meita no iepriekšējām attiecībām, kā arī Jāņa Lūsēna mamma Velta.

"Lielās mūzikas balvas" saviesīgā vakara daļa

"Lielās mūzikas balvas" saviesīgā vakara daļa Latvijas Nacionālajā operā.

gallery icon