foto: ddp images/abaca press/ Vida Press
Izsolē izlikta Žirinovska žakete
Vladimirs Žirinovskis.
Trakā pasaule
2023. gada 17. marts, 13:12

Izsolē izlikta Žirinovska žakete

Jauns.lv

Izsolīta Krievijas ekscentriskā politiķa Vladimira Žirinovska sarkanā žakete. Tās sākumcena - 250 tūkstoši rubļu (apmēram 3000 eiro). Sludinājums publicēts "Litfonda" mājaslapā.

foto: Ekrānuzņēmums

Aprakstā teikts, ka lietai ir kolekcionāla vērtība. Tāpat norādīts, ka rakstnieka Eduarda Ļimonova žakete un mūziķa Pjotra Mamonova koncerttērps pārdoti par attiecīgi 1,7 miljoniem un 300 tūkstošiem rubļu, vēsta "The Insider".

2022. gadā, jau pēc Žirinovska nāves, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka politiķa pareģojumi bijuši balstīti uz zināšanām un situācijas izpratni. Konkrētus politiķa vārdus prezidents necitēja, tomēr Žirinovskis vēl 2021. gadā apgalvoja, ka nākamais gads nebūs miermīlīgs, dodot mājienu par iespējamo karadarbības sākumu 2022. gada februārī.

Žirinovskis mira 2022. gada 6. aprīlī 76. dzīves gadā. Februāra sākumā viņš inficējās ar koronavīrusu. 26. februārī viņš ievests mākslīgajā komā. Politiķis Aleksandrs Proņuškins apgalvoja, ka Žirinovskis miris 25. martā, neizejot no komas.

Pēc vienas no versijām, viņa mirstīgās atliekas morgā nogulējušas divas nedēļas, lai no mirušā varētu atvadīties Putins, jo neviens nevar tuvoties prezidentam, neievērojot 14 dienu karantīnu.

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Vladimira Žirinovska

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (LDPR) līdera Vladimira Žirinovska.

gallery icon

Krievijas prezidenta amata kandidāts Vladimirs Žirinovskis

gallery icon