Mūzika
2023. gada 13. martā, 15:55

Noklausies - Mikus Abaroniņš ieskaņo komponista Zigmara Liepiņa agrīnu dziesmu

Jauns.lv

Vokālās grupas "Framest" dziedātājs Mikus Abaroniņš gatavojas sava pirmā solo albuma izdošanai un publicē komponista Zigmara Liepiņa agrīno dziesmu "Ledus zieds".

Noklausies - Mikus Abaroniņš ieskaņo komponista Zi...

"Es atceros, ka, jau vidusskolā mācoties, biju iepazinies ar Zigmara Liepiņa agrīno daiļradi, un kaut kāda iemesla pēc mani tā uzrunāja. Ir pagājuši 10 gadi un radās doma ierakstīt savu solo albumu. Turot šo ideju prātā, 2021. gadā mani uzaicināja uzstāties koncertuzvedumā – Zigmara Liepiņa mūziklā “Iedomu spoguļi”, tādējādi atkal atgādinot par komponista agrīno mūziku. Tad uzreiz dzima ideja izpētīt komponista senākos darbus," saka Mikus.

"Tālāk viss notika ļoti organiski – diezgan īsā laika posmā es atlasīju dziesmas, kuras mani ļoti uzrunāja. Tas, ka savam pirmajam solo albumam izvēlējos tieši Zigmara mūziku, man ir gan liels gods, gan arī izaicinājums. Kā pirmo skaņdarbu es esmu iedziedājis dziesmu ar nosaukumu “Ledus zieds”. Šī ir ļoti skaista dziesma un, manuprāt, nepelnīti nedaudz aizmirsta, tādēļ ar prieku nododu savu skaņdarba versiju klausītājiem", stāsta Mikus.

foto: Publicitātes
Mikus Abaroniņš uzstājas kā solo mākslinieks, izpildot gan akadēmisko, gan populāro mūziku – kā arī dziedot gan tenoru, gan arī neparasto kontrtenoru.
Mikus Abaroniņš uzstājas kā solo mākslinieks, izpildot gan akadēmisko, gan populāro mūziku – kā arī dziedot gan tenoru, gan arī neparasto kontrtenoru.

Mikus Abaroniņš ir dziedātājs (tenors, kontrtenors), pasākumu vadītājs un producents. Absolvējis Rīgas Doma kora skolu un Jāzepa Vītola mūzikas akadēmijas kora diriģēšanas klasi. Vokālās grupas “Framest” līdzdibinātājs un dziedātājs kopš 2005. gada.

Šobrīd Mikus Abaroniņš uzstājas kā solo mākslinieks, izpildot gan akadēmisko, gan populāro mūziku – kā arī dziedot gan tenoru, gan arī neparasto kontrtenoru. Paralēli mūzikai pasākumu vadīšanai un producēšanai Mikus aizraujas ar moto braukšanu un ēdiena gatavošanu.