foto: Shutterstock
Sievietes Berlīnes publiskajos peldbaseinos drīkstēs atkailināt krūtis
Trakā pasaule
2023. gada 9. marts, 20:09

Sievietes Berlīnes publiskajos peldbaseinos drīkstēs atkailināt krūtis

Jauns.lv

Berlīnes varas iestādes atļāvušas jebkura dzimuma cilvēkiem publiskajos baseinos uzturēties ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu, raksta "Die Welt".

Lēmums pieņemts pēc 33 gadus vecas vietējās iedzīvotājas iesniegtās prasības izskatīšanas. 2022. gada decembrī kāda baseina personāls pieprasīja viņai piesegt krūtis. Sieviete atteikusies, kā dēļ viņai nācies pamest baseinu.

Savā prasībā pieteikuma iesniedzēja norādīja, ka baseina noteikumi nesaturēja kādus dzimuma ierobežojumus, bet no apmeklētājiem tika prasīts tikai valkāt peldkostīmu, neprecizējot, kādam tam jābūt.

Jaunajā varas iestāžu lēmumā norādīts, ka pelde ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu no šā brīža cita starpā tiks atļauta "sievietēm vai cilvēkiem ar sieviešu krūtīm". Šis lēmums, uzsvēra Berlīnes tiesībsarga birojā, "radīs vienlīdzīgas tiesības visiem berlīniešiem - vīriešiem, sievietēm vai nebinārām personām".

Pirmā Vācijas pilsēta, kas atļāva peldēties baseinos ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu, bija Lejassaksijā esošā Getingene. Tas notika 2022. gada maijā. Gada beigās līdzīgu lēmumu pieņēma arī Hanoveres administrācija.