Slavenības
2023. gada 1. marts, 14:44

"Nav jēgas bakstīties, čammāties un sēdēt uz vietas!" - Juris Žagars ir gatavs riskēt un celt Dailes teātra prestižu

Jauns.lv

Kopš Dailes teātra vadības grožus pārņēmis valdes loceklis Juris Žagars un mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs, teātrī jūtamas pārmaiņas un jauni virzieni. Dažiem šķiet, ka idejas un darbi ir pārāk eiropeiski un mūsu sabiedrībai nesaprotami, citi slavē teātra drosmi riskēt un radīt ko jaunu un svaigu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Viesturs Kairišs un Juris Žagars.

Tā nu raidījums “Iečeko slavenību”, kuru - kā gadījies, kā ne - vada Dailes teātra aktieris Andris Bulis, devies pie Jura Žagara, lai vairāk izprastu esošo situāciju un vaicātu, ko teātris nesīs jaunu šajā sezonā.

Juris Žagars teātri pielīdzina sporta motociklam - vai nu brauc ar pilnu jaudu vai labāk vispār nesākt ar to braukt: "Es teikšu tā, nav jēgas bakstīties, čammāties un sēdēt uz vietas. Katrs gads ir dārgs."

Viņš uzskata - lai turētos pasaules un Eiropas līmenī, ir jārada labs produkts, kas patiks skatītājiem. Šāds uzstādījums prasa piesaistīt arī augsta līmeņa režisorus un aktierus, kuri var arī nebūt no Latvijas. Par šādām izvēlēm viņš saņēmis arī nosodījumu un kritiku, bet skatītāji nāk skatīties labas izrādes un viņiem ir vienalga - režisors ir latvietis vai ķīnietis.

Dailes teātrī pasniegtas ikgadējās "Spēlmaņu nakts" balvas, triumfē iestudējums "Rotkho"; 2022. gada 23. novembris

Dailes teātrī notika ikgadējā "Spēlmaņu nakts" ceremonija, kurā triumfēja iestudējums "Rotkho", uzvarot kategorijā "Gada lielās formas izrāde", savukārt iestudējuma režisors ...

gallery icon
167

Juris Žagars saka, ka esot saņēmis arī valstiska mēroga aizrādījumus, ka jāizvēlas vietējie režisori un aktieri, nevis nauda jātērē uz ārzemniekiem. Šādam principam teātra vadītājs nepiekrīt, sakot, ka jāizvēlas ir labākais - vienalga, kādas tautības.

Teātra mīļotāji ierodas Dailes teātrī uz Viestura Kairiša jauniestudējuma "Brands" pirmizrādi

Dailes teātrī 27. janvārī uz Lielās zāles skatuves notika režisora Viestura Kairiša jauniestudējuma "Brands" pirmizrāde, kuru ieradās noskatīties daudzi sabiedrībā ...

gallery icon
139