Filmas "Zilās asinis" pirmizrāde

20. februārī kino teātrī "Splendid Palace" noritēja režisores Unas Celmas pilnmetrāžas mākslas filma "Zilās asinis", kas atklāti runā par seksuālu, ...

gallery icon
92
Kino
2023. gada 21. februāris, 01:04

FOTO: ļaudis svētku noskaņās dodas vērtēt filmas "Zilās asinis" pirmizrādi

Jauns.lv

Pirmdien, 20. februārī, kino teātrī “Splendid Palace” notika režisores Unas Celmas pilnmetrāžas mākslas filma "Zilās asinis" pirmizrāde. Filma atklāti runā par seksuālu, emocionālu un fizisku vardarbību ģimenē.

Filmas pirmizrādē varēja sastapt filmas galvenās lomas atveidotāju, aktrisi Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu ar Artūru Skrastiņu, Vili Daudziņu, žurnālistu Paulu Timrotu un citas slavenības, kā arī filmas radošo komandu un viesus.

"Mēs katrs pazīstam tādu sievieti, tādu ģimeni, kuru dzīvoklī vai nu “kliedz vai arī ir klusums”, tādu ģimeni, kurā aiz laimīgas vai apskaužamas fasādes slēpjas vientulība, atkarības, kauns un skumjas," filmu komentē tās režisore Una Celma, "tās ir ģimenes, kurās  cilvēki atrodas nevis savas izvēles vai mīlestības dēļ, bet sabiedrības spiediena rezultātā. Tie dzīvo tādās mājās, no kurām paklusām tiek nesti ārā vērtīgi priekšmeti, lai apmierinātu kādu atkarību. Filma uzdod būtisku jautājumu: Kam tad mēs dzīvojam, sev vai citiem?”

“Vai ir iespējams dzīvot tā, lai visi ar tevi ir apmierināti?” šādu jautājumu mēģina šķetināt filma “Zilās asinis”.

Filmas stāsts ir par “Diānu, kas nāk no augstākajiem sabiedrības slāņiem, cenšas savu dzīvi pielāgot tam, kā citiem šķiet pareizi. Mātei, draudzenei, sabiedrībai, vīram. Cenšoties saglabāt statusu sabiedrībā un mēģinot slēpt vīra atkarību, Diānas attiecības ar meitu kļūst traumatiskas. Kas ir svarīgākais, sabiedrība vai attiecības ar meitu? Ko izvēlēsies Diāna? Realizēs kāda cita ideju par savu dzīvi, jeb būvēs pati savu?”

Filmā lomas atveido Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Egons Dombrovskis, Iveta Pole, Anda Katrīna Reine, Gerds Lapoška, Toms Veličko u.c.