Trakā pasaule
2023. gada 18. februāris, 15:06

FOTO un VIDEO: ballētāji plosās Mākslas akadēmijas karnevālā - koši tērpi, trakas dejas un jautrība līdz rītam

Jauns.lv

Ar košiem un izdomas bagātiem tērpiem, jaudīgiem koncertiem un trakulīgām dejām noritējis Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls, kam dots nosaukums “Rītausmas fortūna. Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls jau gadu desmitiem pulcē radošas personības, ballīšu lauvas un burziņu cienītājus.

Karnevāla organizatori bija parūpējušies ne tikai par radošu karnevāla atmosfēru, bet arī kārtīgu koncertu. Karnevālā darbojās deviņas skatuves, performanču kabinets un ""2Annas" kino stūris. Tāpat notika "Satori" dzejnieku diskotēka.

Uz galvenās skatuves "Fortūna" apmeklētājus iesildīja grupa "Tesa" un mūziķis Ainārs Mielavs, bet pēc pusnakts apmeklētājus izklaidēja "100Debija", "Rolands Če", kā arī "Oil&Gas".

LMA lielajā aulā uzstājās "Bel Tempo", "Alejas", "Viral Mind", kvintets "TonEquality". Uz trešās stāva skatuves "Grābeklis" uzstājās "Podruga", "Aston Kais", "Tumors" un citi mākslinieki. Savukārt elektronisko un tehno mūziku varēja klausīties no skatuves "Fortune Serviss".

Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls

Pēc Covid-19 izraisīta vairāku gadu pārtraukuma, Latvijas Mākslas akadēmijā atgriezies leģendārais karnevāls.

gallery icon

Šogad karnevālā notika arī otrā "Satori" dzejas diskotēka. Vakara gaitā dzeju lasīja un mūziku atskaņoja Kirils Ēcis, Lote Vilma, Lauris Veips, Anna Belkovska, Ivars Šteinbergs, Evelīna Andžāne, Artis Ostups, Agnese Krivade, Henriks Eliass Zēgners un citi.

Tāpat pasākuma laikā "2Annas" telpā tika piedāvāta īsfilmu programma ar dažādiem esošo un bijušo LMA studentu darbiem, kā arī īpaši atlasītu latviešu filmu klāstu par tēmu "Rītausmas fortūna".