foto: REUTERS/SCANPIX
Mirusi amerikāņu aktrise Rakela Velča
Rakela Velča 2014. gada 22. februārī.
Slavenības
2023. gada 15. februāris, 22:44

Mirusi amerikāņu aktrise Rakela Velča

Jauns.lv

82 gadu vecumā mirusi amerikāņu aktrise Rakela Velča, ziņo "TMZ". Pēc ģimenes locekļu teiktā, Rakela mirusi pēc neilgas saslimšanas.

Džo Rakela Velča dzimusi Čikāgā (Ilinoisa, ASV) 1940. gada 5. septembrī.

Rakela ir divu bērnu mamma. Pasaules slavu viņa iemantoja pateicoties 1966. gadā uzņemtajai filmai "One Million Years B.C.". Aktrises foto alu laikmeta sievietes ietērpā savulaik kļuva par visu laiku pārdotāko plakātu! 

foto: Supplied by Capital Pictures
Plakāts 1966. gadā uzņemtajai filmai "One Million Years B.C."

Līdzīgi kā Bridžita Bardo un Merilina Monro, arī Velča savulaik baudīja Holivudas seksa simbola statusu. Aizvadītā gadsimta 60. un 70. gados viņa ierindojās pasaules apjūsmotāko sieviešu vidū. 

Žurnāls "Playboy" atzina Rakelu par iekārojamāko sievieti 70. gados! Īsi pirms savas 40. jubilejas - 1979. gadā - aktrise visbeidzot arī piekrita puskaila pozēt šim vīriešu žurnālam. Mammas pēdās sekojusi arī Rakelas Velčas meita aktrise Tanija Velča. Viņa piedalījusies "Playboy" fotosesijā 1995. gadā, būdama 34 gadus veca.

Lai arī Rakela savulaik piekritusi žurnāla "Playboy" fotosesijai, viņa nekad nav pozējusi pavisam kaila. Arī šim izdevumam ne. Fotogrāfija ir visjutekliskākā, kad tajā kas atstāts skatītāja iztēlei un nav atklāts kā uz delnas.

"Iespējams, netiku pozējusi kaila, jo esmu meitene ar visai vecmodīgiem ieskatiem un nāku no ļoti pareizas ģimenes," teica Velča. "Taču jūs mani vismaz desmit gadus esat redzējuši pozējam bikini peldkostīmos. Tas, ka tevi dēvē par seksa simbolu, ir ļoti glaimojoši un nenoliedzami palīdz gūt panākumus šovbiznesā. Taču visam ir sava robeža. Šis vārds paliek cilvēku atmiņā, un viņiem veidojas iespaids, ka ne uz ko citu neesi spējīga. Tāpēc jābūt uzmanīgai."

Rakela uzskatīja, ka mūsdienās par seksa simboliem var dēvēt modeles, jo kino aktrises jau pārkāpušas robežu, kas šķir erotiku no pornogrāfijas. Velča augstu vērtēja tādas supermodeles kā Sindiju Kraufordi un Klaudiju Šīferi.