foto: AFP/Scanpix
Austrālija plāno aizliegt Kanjem Vestam iebraukt valstī
Kanje Vests
Slavenības
2023. gada 25. janvāris, 19:13

Austrālija plāno aizliegt Kanjem Vestam iebraukt valstī

Jauns.lv

Austrālijas valdības ministrs trešdien ziņoja, ka reperim Kanjem Vestam, kurš šobrīd juridiski ir mainījis savu vārdu uz “Ye”, varētu tikt liegta iebraukšana Austrālijā izteikto antisemītisko komentāru dēļ, vēsta CNN.

Austrālijas ministrs nosodīja Vesta antisemītiskos komentārus, kuros bija iesaistīts Ādolfs Hitlers un holokausts, sakot, ka citiem, kas jau iepriekš bija izteikuši līdzīgus paziņojumus, ir liegta iespēja saņemt Austrālijas vīzas.

Austrālijas mediji ziņo, ka Kanje Vests plāno apmeklēt valsti, lai tiktos ar savas jaunās partneres ģimeni, kura uzaugusi Melburnā.

Austrālijas opozīcijas līderis Pīters Dutons otrdien sacīja, ka viņš atbalsta Vesta aizliegumu iebraukt valstī.

“Viņa uzvedība un izteiktie antisemītiskie komentāri ir apkaunojoši un šausminoši,” teica Dutons.

Austrālija jau iepriekš ir atteikusies izsniegt vīzu britu sazvērestības teorētiķim Deividam Ikem un “Proud Boys” dibinātājam Gevinam Makinesam, par publiski izteiktiem komentāriem ar sliktu vēstījumu.

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka sporta apģērbu un ekipējumu smagsvars “Adidas” oktobrī paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar reperi viņa antisemītisko komentāru dēļ, kurus uzņēmums sauc par “nepieņemamiem, naidpilniem un bīstamiem”.

Arī sociālās tīklošanas vietnes “Instagram” un “Facebook” ziņoja par Kanje Vesta kontu bloķēšanu, pēc tam, kad viņš sociālajos tīklos ievietojis ierakstus ar antisemītisku piegaršu.