Iestudējuma "Vārds" pirmizrāde Valmieras Drāmas teātrī 2023. gada janvārī

2023. gada 20. janvārī ar pirmizrādi Reiņa Suhanova iestudētajai izrādei "Vārds" tika iedzīvināta Valmieras Drāmas teātra aktieru jaunā pagaidu mājvieta ...

gallery icon
Sarkanais paklājs
2023. gada 24. janvāris, 05:48

FOTO: Valmieras Drāmas teātris ar pirmizrādi nosvin ievākšanos katlumājā

Žurnāls "Kas Jauns"

20. janvārī ar pirmizrādi Reiņa Suhanova iestudētajai izrādei "Vārds" tika iedzīvināta Valmieras Drāmas teātra aktieru jaunā pagaidu mājvieta "Kurtuve", kas operatīvi - dažu mēnešu laikā - pārtapusi stilīgā un jaukā kultūras vietā, izremontējot pilsētas katlumāju.

"Mēs esam sajūsmā, esam tiešām priecīgi!” vienbalsīgi paziņoja Valmieras teātra aktrises Ieva Puķe un Māra Mennika, žurnāla "Kas Jauns" sastaptas teātra jaunās pagaidu mājvietas "Kurtuve" priekštelpā.

Aktrises, kas šo telpu redzējušas arī pirms remonta, atzīst, ka tā pārvērtusies līdz nepazīšanai. “Ja vasarā ienākot te visapkārt bija tumšs un drūms, noputējis sodrējos, tad tagad bilde ir pavisam cita – viss balts, gaišs, glīti nopucēts un iekārtots. Kultūras norisēm un arī teātra izrāžu izrādīšanai brīnišķīga, turklāt arī tāda mūsdienīga un stilīga vieta! Laba vide iedvesmai un radošumam,” atzina Ieva Puķe, kura uz pirmizrādi ieradās sveikt vīru aktieri Krišjāni Salmiņu, bet pēc tam piedalījās kolēģiem īpaši sarūpētā uzvedumā, kur parodēja izrādes tēlus.

Atšķirībā no Reiņa Suhanova skatuves versijas, kur ar izrādi tiek vērsta uzmanība uz nopietnām problēmām mūsdienu ģimeņu locekļu savstarpējā komunikācijā un kā vārdiskās, tā pieskārienu valodas trūkumā, parodētāji izālējās bez aicinājuma domāt un dzīvot līdzi. Visi bija izlocījušies smieklos!

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!