foto: Juris Rozenbergs
Ingus Pētersons pārvarējis savas veselības problēmas un pārceļas uz laukiem
Ingus Pētersons.
Slavenības
2023. gada 25. janvāris, 06:47

Ingus Pētersons pārvarējis savas veselības problēmas un pārceļas uz laukiem

Žurnāls "Kas Jauns"

Leģendārais dziedātājs Ingus Pētersons (63), kas pirms diviem gadiem pēkšņu veselības problēmu dēļ nonāca slimnīcā un nevarēja uzstāties savas jubilejas koncertā, ir atveseļojies un gatavs atgriezties uz skatuves.

Dziedātājs Ingus Pētersons žurnālam "Kas Jauns" teicis, ka uz nomācošā fona, ko rada karš Ukrainā, viņam dzīvessparu uzturēt palīdz regulāras aktivitātes svaigā gaisā, lūgšanas un rosība kā praktiskajā, tā radošajā dzīvē. Skatuves mākslinieks ar gandarījumu atzīst, ka nopietnajām veselības likstām ir ticis pāri, un ir apņēmības pilns ar jaunu koncertprogrammu atgriezties pie publikas. Tāpat viņš tic, ka tuvākajā nākotnē būs iespēja sniegt kādu uzstāšanos duetā ar meitu Līnu Martu, kuras mamma ir dziedātāja bijusī sieva flautiste Dita Krenberga.

Vaicāts par jaunumiem dzīvē un to, vai izdevies piepildīt sapni par Rīgas atstāšanu, lai būtu tuvāk dabai, kur mākslinieks jūtas vislabāk, Pētersons priecīgi stāsta: “Jā, ir mainījušās gan vietas, gan cilvēki, kas ir apkārt. Un tiešām straujiem soļiem eju uz pārcelšanos ārpus Rīgas! Šīs ieceres īstenošanu veicināja pandēmijas gadi, un esmu gandarīts, ka šī lieta iekustējās. Ceru, ka drīz ar lepnumu varēšu sevi saukt par laucinieku! Būvēšana notiek uz mana tēva īpašuma zemītes pie Salacgrīvas, pie jūras. Vēl norisinās procesi, un visādā ziņā šis man ir tāds jauks rosīgs laiks. Visu gan piebremzējušas būvniecības cenu pieaugošās izmaksas, taču optimismu nezaudēju un zinu, ka viss notiks!”

Ingus Pētersons koncertē Kalnciema kvartālā

Ar savām “Zelta dziesmām” Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertā 2014. gada 3. jūlijā uzstājās Ingus Pētersons.

gallery icon

Viens no lielākajiem iedvesmotājiem gan radošajā jomā, gan dzīvē Ingum Pētersonam ir viņa tuvs draugs komponists Jānis Lūsēns, kas jau pirms vairākiem gadiem atstāja galvaspilsētu, pārcēlās tālu prom no Rīgas un izveidoja mūzikas namu Zvārtavas pagasta kādreizējā Ozolu skolā.

Jānis Lūsēns un Ozolu skola

Komponists Jānis Lūsēns šovasar ar sievu Eviju Mundeciemu pārcēlies uz dzīvi no Krimuldas uz Zvārtavu Valkas novadā, kur par 40 ...

gallery icon