foto: Shutterstock/ Vida Press
Fani pauž vilšanos, ka princis Viljams nav apmeklējis krusttēva bēres. Arī Čārlzs nebija ieradies pavadīt pēdējo Grieķijas karali
Karalis Čārlzs III un princis Viljams.
Slavenības
2023. gada 17. janvāris, 15:43

Fani pauž vilšanos, ka princis Viljams nav apmeklējis krusttēva bēres. Arī Čārlzs nebija ieradies pavadīt pēdējo Grieķijas karali

Jauns.lv

Pēdējā Grieķijas karaļa Konstantīna II bērēs britu karaļnamu pārstāvēja princese Anna ar dzīvesbiedru seru Timotiju Lorensu un lēdija Gabriela Vindzora. Karalis Čārlzs III un nākamais troņmantnieks princis Viljams, kuram grieķu monarhs bija krusttēvs, nebija ieradušies pavadīt Konstantīnu II pēdējā gaitā.

Pirmdien, 16. janvārī, Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pulcējās karaļnamu pārstāvji no visas pasaules, lai atvadītos no karaļa Konstantīna II.

Pēdējais Grieķijas karalis Konstantīns II (1940-2023)

Pēdējā Grieķijas karaļa Konstantīna II (1940-2023) dzīves mirkļi

gallery icon

Bēres apmeklēja daudzi monarhi. Viņu vidū bija Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs un karaliene Maksima, Spānijas karalis Felipe un karaliene Letīcija, Beļģijas karalis Filips un karaliene Matilde, Dānijas karaliene Margrēte II, kā arī Norvēģijas kroņprincis Hākons un princese Mete Mārita.

Lielbritānijas karali Čārlzu pārstāvēja viņa māsa un svainis – princese Anna ar vīru seru Timotiju Lorensu, kā arī viens no karaļa Konstantīna krustbērniem – lēdija Gabriela Vindzora, kura bērēs bija ieradusies prinča Viljama vārdā.

foto: Intime News/Athena Pictures/Shutterstock/ Vida Press
Princese Anna ar vīru seru Timotiju Lorensu pēdējā Grieķijas karaļa Konstantīna II bērēs.

Uzzinot, ka bēres neapmeklēs ne Čārlzs, ne Viljams, fani pirmdien nekavējās paust savu vilšanos britu karaļnama un Velsas prinča un princeses oficiālajos “Instagram” kontos.

“Velsas princi un princese, kur ir līdzjūtība bijušajam Grieķijas karalim, viņa bērēm šodien. Viljama krusttēvs, prinča Filipa brālēns,” viens no faniem atstājis šādu komentāru pie Viljama un Ketrīnas jaunākā “Instagram” ieraksta, kurā atspoguļota viņu vizīte Liverpūlē aizvadītajā nedēļā.

Konstantīns II bija ne tikai Viljama krusttēvs, viņu vienoja radniecība ar nelaiķes karalienes Elizabetes II vīru. Prinča Filipa tēvs princis Endrū bija Konstantīna II vectēva karaļa Konstantīna I jaunākais brālis.

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Lēdija Gabriela Vindzora bērēs pārstāvēja princi Viljamu.

Kāds cits piebildis: “Kāpēc Velsas princis un princese nav Atēnās, lai piedalītos prinča Viljama krusttēva, Grieķijas Konstantīna bērēs?”

Daudzi citi karaļnama fani līdzīgus jautājumus uzdevuši arī Čārlza un Kamillas oficiālajā “Instagram” kontā. “Kā būtu ar cieņas izrādīšanu par Grieķijas karaļa Konstantīna došanos mūžībā,” rakstīja viens no interneta lietotājiem, savu jautājumu atstājot pie monarha jaunākā ieraksta, kurā uzmanība vērsta uz Viljama un Ketrīnas vizīti Liverpūlē, kas notika trīs dienas pēc Konstantīna II nāves.

Čārlzs III oficiāli pasludināts par Apvienotās Karalistes jauno monarhu

Karalis Čārlzs III sestdien Troņmantošanas padomes sēdē oficiāli pasludināts par Apvienotās Karalistes jauno monarhu.

gallery icon

Savu vilšanos un neapmierinātību cilvēki izteikuši arī “Twitter” platformā. “Es neloloju lielas cerības, bet tomēr ir ļoti sarūgtinoši, ka Viljams neaizbrauca. Viņš ir karagūsteknis, turklāt karalis Konstantīns bija Viljama krusttēvs. Viņam vajadzēja turp doties,” raksta viens no faniem. Savukārt karaļnama blogā “Gert’s Royals” teikts: “Viljama neierašanās šodien atbilst Apvienotās Karalistes līdzšinējo lielo karalisko pasākumu apmeklējumam. Kopš 2017. gada esmu izsekojis lielajiem ārvalstu karaliskās ģimenes pasākumiem, kur piedalījušies 8 vai vairāku monarhiju pārstāvji. Viljams nav apmeklējis nevienu no šiem pasākumiem (izņemot notikumus Apvienotajā Karalistē)”.

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem Džordžu un Šarloti karalienes Elizabetes II bērēs

gallery icon

Čārlza un Viljama neierašanos uz Konstantīna II bērēm attaisnoja Bekingemas pils. Monarham un karalienei konsortei bija ieplānota tikšanās ar Kipras Republikas prezidentu un viņa kundzi, savukārt Velsas princim bija “privāta” tikšanās, kas nebija reģistrēta karaļnama oficiālajā grafikā.