Trakā pasaule
2023. gada 14. janvāris, 07:52

Zili brīnumi! Viduslaiku cienīgās Afganistānas talibi radījuši "superauto"

Jauns.lv

Radikālās islāma kustības “Taliban” kontrolētajā Afganistānā, kur tiek ieviests viduslaiku cienīgs dzīvesveids, izstrādāts savs automobilis — un nevis vienkārši kaut kāds parasts auto, bet superauto!

Protams, tas nespēs uzreiz konkurēt ar tādiem monstriem kā "Ferrari", "Bugatti" vai "Lamborghini", bet pirmais solis civilizācijas virzienā ir sperts.

Kā vēsta “Daily Mail”, nacionālo superauto “Mada 9” piecus gadus izstrādāja uzņēmuma ENTOP un Kabulas tehniskā profesionālā institūta (ATVI) 30 inženieru grupa. “Mada 9” iespējas un tehniskās īpašības netiek konkretizētas, jo vairumā publicēto video šis auto stāv nekustīgi.

Tikai zināms, ka tajā ir uzstādīts modificēts “Toyota Corolla” dzinējs, turklāt automobili plānots aprīkot ar elektrisko transmisiju, kā arī ar dažām apvidus auto funkcijām, lai varētu ērti braukt pa kalnaino Afganistānu.

ATVI vadītājs Gulams Haidars Šahamats sacīja afgāņu izdevumam “TOLO News”, ka superauto prototips drīz tiks testēts, un ražotāji cer to demonstrēt starptautiskajās izstādēs, lai ielauztos globālajā automobiļu tirgū.