foto: action press/ Vida Press
Dienvidkoreja atceļ seksa leļļu importa aizliegumu
Ilustratīvs attēls
Trakā pasaule
2022. gada 27. decembris, 10:46

Dienvidkoreja atceļ seksa leļļu importa aizliegumu

Jauns.lv

Dienvidkoreja nolēmusi atcelt pieaugušo cilvēku izmēra seksa leļļu importa aizliegumu. Šāds lēmums pieņemts pēc gadiem ilgām debatēm, vai valdība iejaucas cilvēku privātajā dzīvē, vēsta BBC.

Nepilngadīgām personām līdzīgu leļļu imports joprojām būs aizliegts. Pieņemot lēmumu par aizliegumu, ņems vērā leļļu izskatu, garumu, svaru, seju un balsi.

Dienvidkorejas muitas pārvalde pirmdien paziņoja, ka atļauj pilna izmēra leļļu importu, atbilstoši nesenajiem tiesu lēmumiem, kā arī atbilstošu valsts iestāžu, tostarp Dzimumu līdztiesības un ģimenes lietu ministrijas viedokli.

Kaut gan seksa lelles Dienvidkorejā nav aizliegtas, kopš 2018. gada vietējā muita ir konfiscējusi tūkstošiem šādu leļļu. Amatpersonas bloķēja pilna izmēra seksa leļļu importu, atsaucoties uz likumu, kas ierobežo Dienvidkorejas tradīcijām un sabiedrības morālei kaitējošu preču apriti.

Importētāji vērsās tiesās, lūdzot aizlieguma atcelšanu un muitā “iestrēgušo” leļļu atbrīvošanai, un vairumā gadījumu tiesas piekrita importētāju viedoklim, ka lelles tiek izmantotas privāti un negrauj cilvēka cieņu. Savukārt gandrīz ceturtdaļmiljons iedzīvotāju parakstīja petīciju, lai aizliegtu šādu leļļu importu, jo šādi var tikt veicināti seksuāli noziegumi.

2019. gadā Dienvidkorejas Augstākā tiesa atbalstīja lēmumu, ka seksa lelles ir paredzētas privātai lietošanai un ietilpst tādā pašā kategorijā kā pornogrāfija, kas ir legāla, taču stingri regulēta.