Grāmatas "Kuzņecova porcelāns. Zuzānu kolekcija" atklāšanas pasākums

22. decembrī, plkst. 18 "Zuzeum" viesistabā notika grāmatas atklāšanas pasākums.

gallery icon
56
Slavenības
2022. gada 22. decembris, 21:56

FOTO: svinīgā pasākumā notikusi grāmatas "Kuzņecova porcelāns. Zuzānu kolekcija" atklāšana

Jauns.lv

Šī gada izskaņu mākslas centra "Zuzeum" komanda sagaidījusi īpaši pacilātā noskaņojumā – divu gadu garumā veiktais darbs ir apokopts unikālā grāmatā "Kuzņecova porcelāns. Zuzānu kolekcija", liecina mākslas centra "Facebook" ievietotā informācija.

22. decembrī, plkst. 18 "Zuzeum" viesistabā notika grāmatas atklāšanas pasākums, kurā piedalījās grāmatas autori, mākslas zinātniece Marta Šuste, "Zuzeum" dibinātājs Jānis Zuzāns, grāmatas redaktore Lilita Vaingārdnere, dizainere Ieva Jakuša, kā arī pārējo grāmatas un Zuzeum komanda, lai kopīgi svinētu pirmo sērijas "Zuzānu kolekcija" izdevumu.

"Kuzņecova porcelāns. Zuzānu kolekcija" ir pirmais patstāvīgais "Zuzeum Publishing" izdevums, ar to aizsākot grāmatu sēriju "Zuzānu kolekcija", kurā tiks parādīta pasaulē lielākās Latvijas mākslas kolekcijas - Zuzānu kolekcijas - daudzpusība.

Grāmatā ir ir iespēja tuvplānā iepazīt vairāk nekā 700 dažādus Kuzņecova porcelāna ražojumus. Tā paver priekškaru vairākām tēmām, kas skatāmas caur Kuzņecova porcelāna prizmu un skar porcelāna vēsturi, tuvējo reģionu kultūru un vēsturi kopumā.