Rūtas Znotiņas rokumentālās īsfilmas “Sāc visu no jauna” pirmizrāde

2022.gada 12. decembrī pulksten 19.00 mūzikas namā “Daile” savu īpašo seansu piedzīvoja režisores Rūtas Znotiņas rokumentālā filma “Sāc visu no ...

gallery icon
Kino
2022. gada 13. decembris, 00:11

FOTO: vērienīgu pirmizrādi Mūzikas namā “Daile” piedzīvo Rūtas Znotiņas rokumentālā filma

Jauns.lv/LETA

12. decembrī mūzikas namā “Daile” savu īpašo seansu piedzīvoja režisores Rūtas Znotiņas rokumentālā filma “Sāc visu no jauna”.

Filmas pirmizrādes vakarā apmeklētājus sagaidīja vairāki pārstegumi - darbojās fotostūris, kurā katrs varēja uzņemt fotogrāfiju ar filmā izmantotajiem rekvizītiem, pēc seansa apmeklētājus sagaidīja iespēja tikties ar filmas radošo komandu, aktieriem, kā arī piedzīvot rokgrupas “Līvi” uzstāšanos un ballīti, kurā par mūziku rūpējās Uldis Rudaks.

Līdz šim Rūtas Znotiņas filma “Sāc visu no jauna” piedzīvojusi pirmizrādes īsfilmu festivālos Latvijā, taču plašākai auditorijai filma nebija izrādīta. Šajā vasarā darbs saņēmis Rojas kinofestivāla “RojaL” simpātiju balvu, Latvijas Kultūras akadēmijas rīkotā festivāla “Patriarha Rudens” apbalvojumu kā labākā filma un tikusi iekļauta Rīgas Starptautiskā filmu festivālā SHORT RIGA Test Screening programmā.

Mok-rokumentālās filmas galvenā varoņa Raimonda sapnis kļūt par rokgrupas “Līvi” ģitāristu nebeidzas. Jau pusmūžā viņš to cenšas sasniegt, veidojot “Līviem” videoklipu. Iesaistās radiniece, kinorežijas studente Rūta, un drāma ir sākusies.